05 Aralık 2013 14:53

'Van'da 150 aile kızlı-erkekli üşüyor'

Hakkari Üniversitesi Colemêrg Meslek Yüksekokulu'ndan bir grup öğrenci, Van'da konteynerlerde kalan depremzedelere destek amaçlı basın açıklaması yaptı. Gençler, 'Van'da 150 aile kızlı-erkekli üşüyor' yazılı dövizler taşıdılar.

\'Van\'da 150 aile kızlı-erkekli üşüyor\'
Paylaş

Hakkari'de Colemêrg Öğrenci Derneği (CÖDER) üyesi yüzlerce öğrenci, Van'da valilik talimatıyla elektrikleri kesilerek konteyner kentten çıkarılmaya zorlanan depremzedelerin başlattığı açlık grevine destek vermek amacıyla kitlesel olarak yürüyüş gerçekleştirdi. Öğrencilere BDP ve HDP il yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile bazı kitle örgütleri de destek verdi. İlahiyat Fakültesi önünde bir araya gelen CÖDER üyeleri, "150 aile kızlı erkekli üşüyor", "Hükümet uyuma Van depremi devam ediyor", "Devlet yardım bekleyen Van'ı görmüyor", "Deprem hazır ya konutlar hazır mı?" ve "Van üşüyor sessiz kalma" dövizleri ile Hakkari Belediyesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık, "Bijî berxwadanê Wanê", "Hükümet uyuma Van depremi devam ediyor" ve "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

'NEDEN KÜRTLERE KARŞI KÖR VE SAĞIRLAŞIYORSUNUZ?'

Yürüyüşün ardından Van'daki depremlerde yaşamını yitirenler anısında saygı duruşunda bulunuldu. Öğrenciler adında konuşan Fuat Yaman, Van depremini unutmadıklarını, depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen sorunların halen devam ettiğini vurguladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her konuşmasında kardeşlikten, eşitlikten, birlik ve beraberlikten bahsettiğini ve sosyal devlet anlayışının tüm kesimleri kapsadığını dillendirdiğini söyleyen Yaman, "Hükümete soruyoruz. Kendi çıkarınız doğrultusunda dışarıdan getirilen binlerce insanı sınır boylarına yıkıp devletin bütün imkanlarına Rojava'da süren savaşta çetelere seferber ederken söz konusu Kürt vatandaşlar olunca neden tavrınızı değişiyor? Niçin gözleriniz kör, kulaklarınız sağırlaşıyor?" dedi.

'VAN HALKI YALNIZ VE KİMSESİZ DEĞİLDİR'


"Konteynırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedelerimizin başta barınma, sağlık, eğitim talepleri giderilmeli. Bu sorunlara günübirlik çözümler değil; kalıcı çözümler getirilmeli" diyen Yaman, "Van halkı yalnız ve kimsesiz değildir. Colemêrg Öğrenci Derneği, Hakkari halkı ve tüm duyarlı kesimlere beraber bu sorunlar giderilinceye kadar bu işin takipçisi olacağımız belirtiyoruz. Ya onurlu bir yaşam ya da görkemli bir direniş ruhuyla Van halkının direnişinin selamlıyoruz" şeklinde konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Taraf gazetesi hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Medya panelinde Twitter sansürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...