05 Aralık 2013 10:58

Diyarbakır'da elektrik kesintilerine karşı gece eylemi

Diyarbakır'ın Kaynartepe Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar son iki hafta boyunca devam eden elektrik kesintilerini protesto etmek için gece saatlerinde "Vali istifa" sloganıyla yol kapatma eylemi yaptı.

Diyarbakır\'da elektrik kesintilerine karşı gece eylemi
Paylaş

Diyarbakır Koşuyolu İlkokulu arkasında bulunan Kaynartepe Mahallesi 204, 210, 226 sokaklarında oturan yurttaşlar, elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Dün gece 22.30'da yüzü aşkın yurttaş, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı Diyarbakır Elektrik Dağıtım Şirketi'ni (DEDAŞ) protesto etmek için sokağa çıktı. Bir süre sokakta bekleyen yurttaşlar, daha sonra Koşuyolu Caddesi'nde "Vali istifa" ve "DEDAŞ istifa" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Yurttaşlar, Koşuyolu Caddesi'ni çöp konteynerleriyle kapattı. Caddenin kapanmasıyla birlikte, yüzlerce araçlık kuyruk oluşurken, yurttaşların bekleyişi uzun süre devam etti. 2 akrep tipli zırhlı araçla eylem yapılan yere gelen polisler, yurttaşların dağılmaması durumunda kendilerine müdahale edeceklerini belirtti.

Bu eylemleri son 4-5 gündür yaptıklarını belirten yurttaşlar, kimsenin seslerini duymadığını belirti. Yaklaşık 2 haftadır her akşam aralıksız elektriklerinin kesildiğini belirten Keziban Aslan isimli yurttaş, "Artık bu sorun çözülsün ve elektriklerimiz gelsin, elektrikler gelmeden hiçbir yere gitmeyeceğiz ve gerekirse valiliğe gideceğiz" dedi.

Dicle Üniversitesi öğrencisi Mehmet Tetbirli de, elektriklerinin bu kadar sıklıkla gitmesi nedeniyle rahatsız olduklarını ifade ederek, "Ben üniversite öğrencisiyim ve bu hafta üniversitede sınavlar var. Ben hiçbir şekilde çalışamıyorum, derslerime hazırlanamıyorum bu da sınavların kötü geçmesine sebep oluyor. Biz burada toplanmışız hiçbir yetkili yok, bir tek polis gelmiş 'size müdahale edeceğiz' diyor. Bu çok saçma bir durum, biz elektrik sorunumuzun bir an çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eylem, DEDAŞ çalışanlarının gelip sorunu gidermesinin ardından sonlandırıldı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ruhat Mengi, Vatan\'dan gönderildi

SONRAKİ HABER

2013’te 200 kadın katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...