05 Haziran 2011 08:28

Çevre mitingi hangi kamu düzenini bozacaktı?

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu'nun ‘HES’lere Hayır’ adıyla Gölköy Alanyut beldesinde yapmak istediği miting Gölköy Kaymakamlığı tarafından ‘güvenlik ve kamu düzenini bozma’ gerekçesiyle 15 gün ertelendi. Karara tepki gösteren çevre örgütleri ve siyasi partiler, bunun hakl

Çevre mitingi hangi kamu düzenini bozacaktı?
Paylaş

Erteme gerekçesine tepki ve Dünya Çevre Günü nedeniyle bugün Tahıl Pazarı’nda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına EMEP, EDP, CHP, Eğitim Sen, SES, BES, ADD gibi kurumlar da destek verdi. Basın açıklaması sırasında ‘Hepimiz Hopalıyız hepimiz Metin’iz’, ‘Su haktır satılamaz’, ‘HES’lere inat yaşasın hayat’ sloganları atıldı. Basın açıklaması öncesi Hopa’da ölen Metin Lokumcu için saydı duruşu yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Platform üyesi Ertuğrul Gönül HES yapılmak istenen yörelerdeki halkla birlikte mitingi düzenlemek istediklerini belirterek, “Ama Gölköy Kaymakamlığı ‘güvenlik’ gerekçesiyle mitingi 15 gün erteledi. Bu ertelemeyi yasal ve mantık olarak doğru bulmuyoruz. Mitingimiz hangi güvenlik ve kamu düzenini bozma olacaktı. Bu konuda Gölköylü mü, Aybastılı mı ya da Ulubeyli mi, Kabataşlı mı, Çatalpınarlı mı potansiyel tehlikeli olan? Erteleme tavrını, halkın HES’lere karşı verdiği haklı mücadeleyi engelleme adımı olarak görüyoruz ve Gölköy Kaymakamlığın erteleme kararını protesto ediyoruz” dedi.

HES’lere karşı mücadele verirken çeşitli engellemelerle ve suçlamalarla da karşılaştıklarına dikkat çeken Gönül, “Bu tehdit ve karalamalar, ülkemizin değerlerine sahip çıkma düşüncemizden dolayı, bizleri haklı davamızdan alıkoyamayacak. Ayrıca bu karalamayı yapanlar hakkında gerekli yasal işlemi de başlatacağız” diye konuştu. “HES yapılan ya da yapılmak istenen yerlerde halkın onayı olmadığı halde, şirketlerin arazilere girip fındıkları, ağaçları kesmeleri karşısında yetkililerin şirketi engelleme yerine halkı engellemeye çalışması iktidarın HES’lere bakışından kaynaklanmaktadır” diyen Gönül, AKP Hükümeti’nin, toprağı ve dereleri ahtapot gibi sarıp kaplayan yerli ve yabancı şirketlerin talanına ses çıkarmadığını, hatta teşvik ettiğini belirtti. Gönül bunun AKP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını söyledi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'AKP Çevre Günü'nde de tahribe devam edecek'

SONRAKİ HABER

Yemen'de 'rejimin düşüşü' kutlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...