05 Aralık 2013 06:00

Cezaevinde çiçek yetiştirmek yasak!

‘Bir gardiyan otları şiddetle, öfkeyle durmaksızın tekmeliyordu! Nedenini sorduğumuzda ise ‘yasak’ diyorlardı. Sadece bu: Yasak.’

Cezaevinde çiçek yetiştirmek yasak!
Paylaş

Mustafa MAYDA
İstanbul

Ankara Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Deniz Tepeli yazdığı mektupta, cezaevinde çiçek yetiştirmenin yasak olduğunu ve tutukluların yetiştirdikleri çiçeklerin gardiyanlar tarafından söküldüğünü anlattı.

Bir sabah gardiyanların sayım ve havalandırma kapısını açmak için geldiklerini ifade eden Deniz Tepeli, “Ancak havalandırmadaki tuhaf hareketlilik dikkatimizi çekti. Sohbeti kesip oraya yöneldiğimizde gördüğümüz şuydu: Bir gardiyan otlarımızı şiddetle, öfkeyle durmaksızın tekmeliyordu! Öfkelenmiştik. Ve şaşırmıştık. Hem de benzerlerini ve çok daha fazlasını defalarca yaşamış, görmüş, dinlemiş ve okumuş olmamıza rağmen çok şaşırmıştık. Boyları bir karış bile bulmayan topu topu beş altı kök ota karşı bu öfke ve bir insanın böyle basit, zavallı, sevgisiz, şuursuz hale getirilmesi yine de şaşırtmıştı bizi” dedi.

TEK LAF TEK HAREKET

Neden böyle saldırdıklarını sorduklarında ise gardiyanların ‘yasak’ dediğini anlatan Tepeli, “Sadece bu: Yasak. Bir yandan da tekmelemeye devam ediyordu. Bildiği tek kelime ve yapabildiği tek hareket bunlarmış gibi mekanik bir uyumla ve mesleki kariyerinin zirvesindeki en mühim işi yapıyormuş gibi büyük bir azimle yapıyordu bunları. Öyle ki bu iş disiplini ve azimle, faydalı bir iş yapıyor olsaydı eğer, mesela müzikle uğraşsaydı, dünyanın en iyi müzisyenlerinden biri olurdu kuşkusuz!” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEKLERİ YOLDULAR

Tepeli’nin mektubu şöyle devam etti: “Sonra ne mi oldu? Gardiyanlar, sayelerinde ‘Dirlik düzenlik kurulmuş’ havasıyla çekip gittiler. Biz de öfke ve şefkat dolu olarak hemen yeşillerimizin başına toplandık... Hırpalanmış, ezilmiş, kırılmışlardı; yeşil ölümle dalaştaydı. Daha sonra otlarımız, tam dirilmek üzereyken, gardiyanlar tarafından yolundu. Artık yoklar”

ÖNCEKİ HABER

Memlekette ne cevherler var!

SONRAKİ HABER

Depremzedenin çilesi bitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...