04 Aralık 2013 21:26

Akdoğan: Erdoğan'ın önünü kesmeye çalışıyorlar

Yalçın Akdoğan, MGK kararları ve fişleme iddialarına ilişkin "Seçim sürecinde, Cumhurbaşkanlığı sürecinde, AK Parti'yi yıpratma kampanyasıdır. İkincisi Tayyip Erdoğan'ın önünü kesme çabasıdır" dedi.

Akdoğan: Erdoğan\'ın önünü kesmeye çalışıyorlar
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, A Haber'de gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

MGK kararları ve fişleme iddialarına ilişkin Akdoğan, "AK Parti, irtica tehdidi olarak kendisi konumlandırılmış. Kendisi ile ilgili kapatma davası açılmış. Yani bu iddiaların hepsi AK Parti'ye yöneltilmiş. AK Parti burada hem kendi varlığını korumaya hem de bütün bu toplum kesimlerinin varlığını korumaya geliştirmeye adamış. Gövdesini siper etmiş. Bir mağduriyet varsa AK Parti'dir. Bu sorun gündemden düşmüş, cemaatler rahat etmiş. İç tehdit algısı değiştirilmiştir. Gövdesini siper eden AK Parti, genel rahatlama sağlayan AK Parti. Burada birilerinin AK Parti'yi farklı bir yerde konumlandırılması büyük haksızlık. Seçimler öncesinde AK Parti'ye yönelik bu gibi karalamalar olabileceğini biliyorduk" diye konuştu.

'TAYYİP ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ KESME ÇABASI'

MGK kararları ve fişleme iddialarına ilişkin Akdoğan, "Seçim sürecinde, Cumhurbaşkanlığı sürecinde, AK Parti'yi yıpratma kampanyasıdır. İkincisi Tayyip Erdoğan'ın önünü kesme çabasıdır. Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde bunlar sürpriz değil. Doğrudan Erdoğan'ın halk üzerindeki algısı üzerinde oynayan bir faaliyet olduğunu görüyoruz. Ben cemaati tanıyorum. Cemaatte bir sürü kardeşim, arkadaşım var. Birileri cemaat görüntüsü altında bir kavga çıkarmaya çalışıyor. Bu tuzaklara düşmemek lazım" dedi.

'MGK YAŞ GİBİ TOPLANTILARDA BİZ SIKINTI YAŞIYORDUK'

Akdoğan, "MGK, YAŞ gibi toplantılarda biz sıkıntı yaşıyorduk. İşte şurada bir başörtülü, imam hatipli öğrenci var gibi. Tüm bunlarla biz sıkıştırılıyorduk. Biz bunları suçlayan değil, bunların mücadelesini veren, savunan, sorunu ortadan kaldıran tarafız" dedi.

'TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKACAK HALİMİZ YOK'

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın "Sürecin sonuna gelindi. Ya Kürt hareketiyle derin ve anlamlı müzakereleri kabul ederler ya da Türkiye'de iç savaş çıkar" şeklindeki açıklamasını değerlendirmesi istenen Akdoğan şöyle konuştu: "Bu süreç, hükümetin samimi ve iyi niyetli adımlarıyla devam ediyor. Hükümet tehditlerle, şantajlarla dayatmalarla yol alacak bir hükümet değildir. Milletten başka kimse rota çizemez. Bu tür tehditlere de pabuç bırakacak halimiz yok. Bu süreç şu anda sağlıklı bir şekilde yürüyor. Hükümet önemli adımlar attı ve atıyor."

Akdoğan çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın kararlarının önemli olduğunu belirterek, "Örgüt bağlamında en sözü geçen Öcalan'dır. A şahsı, B şahsı bunu dedi. Bunların çok bir kıymeti yok. Bunlar Öcalan'a rağmen, Öcalan'a karşı pozisyon alma durumunda da değiller. Taktik açıklamalar olarak görmek gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

'AYM'NİN BALBAY HAKKINDA VERDİĞİ KARARIN ŞU ANDA FİİLİ KARŞILIĞI YOK'

AYM'nin Mustafa Balbay hakkında verdiği karar ile ilgili konuşan Akdoğan, "Yargıtay bunu bozarsa, yeniden yargılanma gibi bir durum söz konusu olursa o zaman tutuklu mu, tutuksuz mu yargılayalım meselesi o zaman gündeme gelebilecek bir konudur. Bunun fiili olarak şu anda bir karşılığı yok. Ama bir tespit ileriye dönük bir tavsiye niteliği taşıyabilir" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela ‘Sosyalizme geçişte ikinci aşama’yı kabul etti

SONRAKİ HABER

Zonguldak\'ta \'Madenci\' yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...