04 Aralık 2013 19:06

Ethem'in avukatı Bayraktar: Görüntüdeki kişi A.Ş

Ankara'daki Gezi eylemi sırasında çekilen bir videoda "Çektim, sıktım 3 tane" diyen polisin, Ethem Sarısülük'ü vuran A.Ş olup olmadığı araştırılırken, Ethem'in avukatı Kazım Bayraktar gazetemize konuştu: Aynı kişi. Artık A.Ş tutuklanmalı.

Ethem\'in avukatı Bayraktar: Görüntüdeki kişi A.Ş
Paylaş

Ankara'daki Gezi eylemine gerçekleştirilen bir polis saldırısı sırasında çekilen bir videoda "Çektim, sıktım 3 tane" diyen polisin, Ethem Sarısülük'ü vuran A.Ş olup olmadığı araştırılırken, Ethem'in avukatı Kazım Bayraktar gazetemize konuştu: İnceledik. "Görüntüdeki kişi A.Ş. Artık A.Ş tutuklanmalı."

Ankara’daki Gezi eylemi sırasında çekilen bir görüntü dün ortaya çıkmıştı. Güvenpark’taki görüntülerin 35’inci saniyesinde konuşan bir çevik kuvvet polisinin “Çektim, sıktım 3 tane” ifadeleri dikkat çekiyor. “Çektim sıktım 3 tane” diyen polisin Sarısülük’ü vuran polis olup olmadığı araştırılıyor.

Gezi direnişi sırasında polis kurşunu ile öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesi videoyu çeken kişinin kendileriyle temas kurmasını istedi. Video ile ilgili olarak Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan “Dostlar videoyu çeken şahsı bulduk. Görüntülerin orijinal halini bize iletecek. Her şeyle avukatlarımız ilgileniyor. Herkese çok teşekkürler” mesajını paylaştı.

Ayrıca, gazetemize bilgi veren Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar da "Görüntüleri dondurduk, yavaşlattık, A.Ş'nin fotoğraflarıyla ve mahkemedeki peruksuz çıkan fotoğraflarını karşılaştırdık ve bu kişinin aynı kişi olduğunu anladık. Artık A.Ş'nin tutuklanması elzem bir hal halini aldı" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşeronda çalışan işçinin hali

SONRAKİ HABER

Altınova Katliamı davasında tutuklama yok erteleme var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...