04 Aralık 2013 18:19

Demirtaş: Zana-Barzani görüşmesini basından öğrendik

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'nın Sesi Radyosu'na verdiği mülakatta, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile yaptığı görüşmeyi basından öğrendiklerini söyledi.

Demirtaş: Zana-Barzani görüşmesini basından öğrendik
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'nın Sesi Radyosu'na verdiği mülakatta, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile yaptığı görüşmeyi basından öğrendiklerini söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'nın Sesi Radyosu'na gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirtaş, Rusya'nın bölge halkları, ülkeleri, bölge toplumlarıyla, çok daha yoğun ilişkide olması gerektiğini belirterek, Rusya'nın son dönemde Suriye'den Federal Kürdistan Bölgesi'ne kaçan Kürtler'e insani yardımda bulunduğunu, Rojava Kürtlerini, Cenevre'ye davet ettiğini vurgulayarak, Moskova yönetiminin izlediği bu politikanın doğru olduğunu söyledi. Barzani'nin PYD'ye ilişkin yaptığı değerlendirmelere katılmadıklarını belirten Demirtaş, "Kürtlerin duruşu son derece olgun, duru bir duruş olmuştur. Sayın Barzani'nin bu konudaki yaklaşım ve düşüncesinin değişeceğini düşünüyorum. Rojava'daki kazanımların herkes için, Kürtler için bölgenin istikrarı için olumlu bir kazanım olduğunu gün geçtikçe herkes daha fazla görecek ve Sayın Barzani de bu konudaki tutumunu değiştirecek diye bekliyoruz" dedi. Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programının son dakikada açıklandığını vurgulayarak, "Sayın Barzani'ye karşı bir olumsuz tavrımız, tepkimiz yoktur. Ama kendisi de kurduğu ilişkilerde Kürtlerin aleyhine olabilecek durumlara karşı daha dikkatli olmalıdır" diye konuştu.

'MİLLETVEKİLLERİMİZ HASSASİYETLERİ GÖZETEREK HAREKET ETSİN İSTİYORUZ'

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'ın Hewler'de yaptığı temasları değerlendiren Demirtaş, "Milletvekillerimiz de bütün bu hassasiyetleri gözeterek hareket etsinler istiyoruz tabii ki. Fakat biz milletvekillerimizi sık boğaz edip iradelerini hiçe saymıyoruz. Sayın Leyla Zana'nın Erbil'e gidip Sayın Mesut Barzani ile görüştüğünü basından öğrendik. Bilgimiz dışındadır. Niye görüştüklerini, ne amaçla gittiğini, insani bir ziyaret miydi bilmiyoruz. Dolayısıyla çok da değerlendirme yapma durumunda değilim. Dönüşte de henüz bizi bilgilendirmediği için konuyla ilgili değerlendirme yapmam yanlış olur. Bilgilendirirse bizi, ki bilgilendirmesini bekliyoruz, bunun üzerinden daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz" dedi. Demirtaş, Türkiye'nin Rojava ile bulunan sınırlarındaki sınır kapılarında uyguladığı politikaları değiştirmesi gerektiğini söyledi.

‘ŞIWAN PERWER'E KARŞI BİR TEPKİYİ ASLA ÖRGÜTLEMİŞ DEĞİLİZ’


Demirtaş, "Yılların halk ozanı ve Kürt mücadelesi konusunda çok büyük desteği ve emeği olan bir ozanın bir iktidar partisinin davetlisi olarak Diyarbakır'a gelmesi Kürtlerde bir üzüntü yarattı, siteme yol açtı. Sevgili Şıwan Perwer'e karşı bir tepkiyi asla örgütlemiş değiliz. Böyle bir çalışmamız da olmaz. Ama bu sitemlerde tamamen haksızdır demelidir sevgili Şivan Perwer de. Çünkü daha önce defalarca BDP'nin davetlisi olmasına rağmen, 'Bir partinin davetine gelmek istemiyorum. Ben bir parti ile anılmak istemiyorum. Ben bir halk ozanıyım. Partiler üstüyüm' tutumu vardı. Bu tutumunu AKP için bozmuş olmasından halk üzülmüş olabilir. Her kesimin, her Kürdün ozanı olarak kalmak için çaba sarf etmelidir. Siyasete çok fazla bulaşmak istemiyorsa bunu AKP ile de mesafeli durarak yapmalıdır. Sadece BDP'den uzak durmak siyasetten uzak durmak anlamına gelmiyor" diye konuştu. (Ankara/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Çelik: Belgeler MİT içerisinden servis edildi

SONRAKİ HABER

Arkadaşları onun için yarıştı bakanlık unuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...