04 Aralık 2013 17:52

Rekor gaz zammına tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünyada petrol fiyatları düşerken LPG’ye yapılan rekor zammın esnafı şaşırttığını söyledi.

Rekor gaz zammına tepki
Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünyada petrol fiyatları düşerken LPG’ye yapılan rekor zammın esnafı şaşırttığını söyledi. Palandöken, “Biz benzinde, motorinde indirim yapılmasını beklerken ticari araçların yoğunlukla kullandığı LPG’ye 30 kuruş zam gelmesi şaşırttı. Kasım ayı enflasyonu yüzde 0.01 yıllık enflasyonun yüzde 7.32 açıklandığı gün LPG’ye yüzde 13.75, evlerde kullanılan tüpe yüzde 15.41 zam yapılmasını manidar karşılıyoruz” dedi.

Bir yıl geçmeden tüp gaz fiyatlarının 64 TL’den 75.5 TL’ye çıktığını belirten Palandöken, “Bilhassa doğal gaz olmayan evlerde ve iş yerlerinde ağır kış şartlarında vatandaşın daha yoğun olarak kullandığı tüp gazdaki harcamalar milleti canından bezdirdi. Geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlarımız da kaçak tüp kullanmaya yönelerek resmen evinde bombayla yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Ocak ayında 2.64 kuruşa alınan LPG’nin son zamla 3.17 kuruşa çıkarak ucuz diye araçlarına tüp taktıranlara ve ticarilere darbe vurulduğunu belirten Palandöken, Türkiye’deki 9 milyon 73 bin otomobilin yüzde 41.5’inin LPG’li olduğunu kaydetti. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Oto tamircisinden ‘doğum destek’ cihazı

SONRAKİ HABER

Kamu-Sen: Adalet dediniz, hakkımızı yediniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...