04 Aralık 2013 17:39

Baluken, Egemen Bağış’a tutuklu gazetecileri sordu

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, tutuklu gazetecilere ilişkin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ve kamu kurumlarına personel atamalarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Baluken, Egemen Bağış’a tutuklu gazetecileri sordu
Paylaş

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, tutuklu gazetecilere ilişkin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ve kamu kurumlarına personel atamalarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Baluken, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından tutuklu gazetecilere ilişkin İsveç’in parlamentodaki partilerinin dış politika sözcülerine gönderilen Bağış imzalı mektupta, iddianamelerde dahi yer almayan bilgilere yer verildiğini hatırlattı.

Avrupa Birliği Bakanı Bağış’ın Danışmanı Selçuk Gökaltun’un İsveç Parlamento Başkanı Per Westerberg ile İsveç’teki partilerin dış politika sözcülerine 27 Kasım tarihinde mektup gönderdiğinin ortaya çıktığını belirten Baluken, mektupta, Gazetecileri Koruma Örgütünün Türkiye’deki tutuklu gazetecilere ilişkin açıkladığı listede yer alan 56 gazetecinin tamamının “terörist” olduğunun kaydedildiğine işaret etti.
İlgili bakanlık ve çalışanlarının savcılık iddianamesinde dahi bulunmayan iddiaları varmış gibi gösterdikleri ve bu yolla farklı ülke temsilci ve kurumlarını yanıltacak bilgi sunduklarının altını çizen Baluken, konuya ilişkin Bağış’ın şu sorulara yanıt vermesini istedi: “Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Danışmanı Selçuk Gökaltun’un gönderdiği mektuptan bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Bakanlığınız içeriği, savcılık belgelerine göre doğrulanmayan mektup ile uluslararası kamuoyunu hangi gerekçeler ile yanıltmaktadır? Bakanlığınızın, ilgi alanında olmamasına rağmen, tutuklu gazetecilere ilişkin içeriği sürekli olarak yanlış olduğu ortaya çıkan bilgiler vermesinin amacı nedir? Halen haklarında yargı süreci devam ederken ve gazetecilik vasıflarını koruyorken neden gazeteciler hakkında ispatlanmamış ibareler kullanarak, uluslararası kamuoyuna deklare etmektesiniz? Bunun hukuki dayanağı nedir?​” (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TRT muhabirinin tutukluluğuna itiraza kabul

SONRAKİ HABER

Bugün\'e yanıt: \'Kavganın da ahlakı vardır\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...