04 Aralık 2013 16:35

İşkenceci kaç polis var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “2002-2013 yılları arasında hakkında işkence ettiği iddiasında bulunulan kaç polis vardır?” diye sordu.

İşkenceci kaç polis var?
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “2002-2013 yılları arasında hakkında işkence ettiği iddiasında bulunulan kaç polis vardır?​” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Kamuoyunda ‘Devrimci Avukatlar Davası’ olarak bilinen davanın sanıklarından Av. Selçuk Kozağaçlı’ya gözaltı işlemi sırasında ve sonrasında işkence edildiğine dair görüntülerin dava dosyasına girdiği ve yine Av. Selçuk Kozağaçlı’nın yasaya aykırı işlemler yaptığı ve mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunduğu iddiasıyla bir hekim hakkında şikayette bulunduğu iddia edilmektedir” dedi.

Selçuk Kozağaçlı’ya işkence edildiği iddialarının doğru olup olmadığını öğrenmek isteyen Tanrıkulu, “İşkence iddiaları doğru ise işkence iddialarına ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa soruşturmada tutuklanan veya hakkında işlem yapılan memurlar görevlerine devam etmekte midir? Eğer soruşturma başlatılmadıysa hukuki dayanak ve gerekçeleri nelerdir? 2002-2013 yılları arasında hakkında işkence ettiği iddiasında bulunulan kaç polis vardır? Bu polisler hakkında verilen hukuki ve idari kararlar (yıllara göre dağılımıyla birlikte) nelerdir?​” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diren karga

SONRAKİ HABER

Dönüşüm mağdurları belediye meclis toplantısına katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...