04 Aralık 2013 13:27

ABD'de CHP-Cemaat buluşması

ABD'de temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen Cemaati'ne yakın kitle örgütleri ile bir araya geldi. Dershane tartışmaları ve yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde yapılan görüşme dikkat çekti.

ABD\'de CHP-Cemaat buluşması
Paylaş

ABD'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Washington DC ofisinin açılışının yanı sıra, Başbakanlık, Dışişleri ve Pentagon yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, bunların yanı sıra Cumhuriyetçi Parti Çoğunluk Lideri Eric Cantor, Demokrat Partili Milletvekilleri Steve Cohen ve Ed Whitfield ile de görüştü. Eric Canto ile ABD Kongre binasında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, daha sonra ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin ofislerinin bulunduğu Rayburn binasına geçerek görüşmelerini sürdürdü. 3 gündür ABD'de temaslarını sürdüren Kılıçdaroğlu'nun, en önemli görüşmesi ise Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen kitle ögrütlerinin temsilcileriyle buluşması oldu.

NE GÖRÜŞÜLDÜĞÜ AÇIKLANMADI

AKP ile Gülen Cemaati arasında son günlerde başlayan "dershane" tartışmaları ve yerel seçimlere girilen bir ortamda Kılıçdaroğlu'nun Gülen Cemaati temsilcileriyle bir araya gelmesi dikkat çekti. Gülen Cemaati'nin ABD'deki çatı kuruluşlarından, Türkî Amerikan Birliği'nin (TAA) yöneticileriyle TAA'nın ofisinde buluşan ve beraber kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu'nun, hangi konularda konuştukları ise gizli tutuluyor.

LOĞOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Cemaat yetkilileriyle yaptıkları görüşmelere dair açıklamayı Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu yaptı. ABD temaslarında en çok Gezi ve İsrail konuşulduğunu söyleyen Loğoğlu, TAA ziyaretiyle ilgili de derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldıklarını, ziyaretin sohbet ortamında gerçekleştiğini ve dershaneler dahil başka konuların gündeme gelmediğini öne sürdü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Elektrik kesintileri sağcıların sabotajı\'

SONRAKİ HABER

Aile hekimleri iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...