05 Haziran 2011 07:29

1. Bölge'de sandıkları 12 bin kişi koruyacak

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel'in seçim bölgesi olan Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Adalar, Sultanbeyli, Tuzla, Şile, Üsküdar, Ümraniye gibi 14 ilçede kurulacak toplam 11 bin 558 sandıkta 3 milyon 372 bin 6

1. Bölge'de sandıkları 12 bin kişi koruyacak
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel'in seçim bölgesi olan Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Adalar, Sultanbeyli, Tuzla, Şile, Üsküdar, Ümraniye gibi 14 ilçede kurulacak toplam 11 bin 558 sandıkta 3 milyon 372 bin 665 seçmen oy kullanacak. Tuncel'in oylarının korunması için her sandık başında bir müşahit ve her okulda bir görevli bulundurulacak. Tuncel için oyların kullanılacağı sandıklarda toplam 12 bin kişi görev yapacak. Avukatlar da yaşanan hukuksuzluklara karşı çalışacak.

 Sandıklarda görev yapacak müşahitlerin haklarının ne olduğunu ve sandık başında nasıl davranmaları yönünde ise seçim koordine merkezi ve BDP ilçe binalarında gruplar halinde müşahit eğitimleri veriliyor. Oyların korunması dışında okuma yazma bilmeyen yurttaşların da her seçimde yaşadıkları sıkıntılara Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir çözüm üretmezken, blok bileşenleri geliştirdikleri yöntemlerle sıkıntı yaşayan yurttaşların oy kullanmalarını kolaylaştırıyor. Birleşik oy pusulasında bağımsızlarda 3. sırada yer alan Tuncel'e oy verecek yurttaşlara nasıl oy kullanacakları birçok ilçedeki BDP ilçe binaları ve seçim bürolarında anlatılmaya başlanırken, çalışmalarda görev alanlar, Tuncel'in oy pusulasındaki yeri örnek pusula üzerinden yurttaşlara Kürtçe ve Türkçe olarak anlatıyor. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

4-c’liler: ‘AKP’nin diğer adı köle tüccarı’

SONRAKİ HABER

Yangın paniğe sebep oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...