04 Aralık 2013 11:50

Depremzedelere şimdi de sirenli polis tacizi

Kış ortasında konteyner kentten atılmakla yüz yüze kalan depremzedeler şimdi de polisin siren tacizine maruz kalıyor. Sürekli polislerin devriye gezdiğini ve siren sesiyle uyandıklarını belirten depremzedeler, "Sesimizi duyurmak için kendimizi mi yakalım?" diye isyan etti.

Depremzedelere şimdi de sirenli polis tacizi
Paylaş

Kış ortasında konteyner kentten atılmakla yüz yüze kalan depremzedeler şimdi de polisin siren tacizine maruz kalıyor. Süre tanınmasının ardından sürekli polislerin devriye gezdiğini ve siren sesiyle uyandıklarını belirten depremzedeler, "Sesimizi duyurmak için kendimizi mi yakalım?" diye isyan etti.

Van'ın Erciş ilçesinde Alkanat konteyner kente 28 Kasım'da gelen polislerin konteynerleri boşaltacaklarını tebliğ ettiği depremzedelere şimdide siren baskısı uygulanıyor. Depremzedeler sürenin bitmesine kısa bir süre kala polislerin sürekli çevrelerinde devriye gezdiğini ve sabah saatlerinde siren sesleriyle uyandıklarını belirtiyor. Polis tarafından taciz edildiklerini ifade eden depremzedelerden Cengiz Gün, havaların soğuması ile birlikte geceleri donma korkusu yaşadıklarını, gündüzleri ise konteynerlerinden çıkarılma korkusu ile karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Gün, "Bu sabah polisin siren sesi ile uyandık. Bizi polisle korkutmaya çalışıyorlar. Çocuklarımız ve eşlerimiz korku içinde. Ne yapalım, nereye gidelim? Bizler bu ülkenin vatandaşı değil miyiz" diye tepki gösterdi.

AKP'Lİ VEKİLE TEPKİ

Konteynerlerde kalan insanların tümünün gelir düzeyinin düşük olduğunu belirten Muhlis İşleyen ise, çocuklarını battaniyeye sarıp, tüp gazı ile ısınmaya çalıştıklarını dile getirdi. "Yaşadığımız bu dramı abarttığımız düşünen insanlarda birazcık vicdan varsa gelip bizim buradaki durumumuza tanık olurlar" diyen İşleyen, AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi'yi suçladı. İşleyen, "Sayın vekilimiz konuştuğunda hep Allah rızasını ön plana çıkarıyor. Bizler de kendisine sesleniyoruz. Allah rızası için gel ve Allah rızası için yaşantımıza tanık ol ve Allah rızası için karar ver. Akşamları yatağına uzandığın zaman vicdanen düşün burada elektriklerin olmadığını ve insanların neler yaşadığını gözünün önünde canlandır" dedi.

'SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN KENDİMİZİ YAKALIM MI?'


Çaresizlikten çırpındıklarını ifade eden İşleyen, "Sesimizi duyurmak için illa da gidip kendimize benzin döküp, bedenimizi mi yakalım. Çoluk çocuğumuza benzin döküp yakalım mı? Yarın seçimlerde karşımıza çıkıp Allah rızası için bizden oy isteyecekler, bizler Allah rızası için mağduruz, mağduruz, mağduruz" dedi. (Van/DİHA)


ÖNCEKİ HABER

Kısa mesaj 21 yaşına bastı!

SONRAKİ HABER

‘Seçime kadar süreçte olağanüstü değişiklik beklemiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...