04 Aralık 2013 11:34

Adana'da aile hekimleri iş bıraktı

Adana'da aile hekimleri, Dün akşam görüşülmeye başlanan Sağlık Torba Yasası ile çıkarmayı planladığı Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına hastane acillerinde nöbet tutturma yönetmeliğini protesto için 1 günlük iş bıraktı.

Adana\'da aile hekimleri iş bıraktı
Paylaş

Adana'da aile hekimleri, Dün akşam görüşülmeye başlanan Sağlık Torba Yasası ile çıkarmayı planladığı Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına hastane acillerinde nöbet tutturma yönetmeliğini protesto için 1 günlük iş bıraktı.

Aile Sağlığı Merkezlerine gitmeyen yaklaşık 400 aile hekimi, Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Kent merkezinde hizmet veren 112 Aile Sağlığı Merkezi'nin açılmadığını belirten Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kadir Tuncel, özlük haklarını kaybetmemek için acil servislerde çalışmayacaklarını söyledi. Adana'daki aile hekimleri olarak, tüm Türkiye'deki aile hekimlerinin yaptığı 4 Aralık eylemine destek verdiklerini vurgulayan Tuncel, “Bugün hiçbirimiz çalışmıyoruz. Aile hekimlerine uygulanan şiddeti kınıyoruz. Acılarımız çok büyük, genç yaşta kardeşlerimizi kaybediyoruz. Dövülüp, yaralanıyoruz. Bırakın bunları öldürülüyoruz. Özlük haklarımızı kaybediyoruz" dedi.

Çıkarılmak istenen yönetmelikle aile hekimlerinin bir çok hakkını kaybettiğini belirten Tuncel şöyle devam etti; "Dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil. Yükümüz artıyor, maaşımız kesiliyor. Sağlık Bakanı çıkıyor, 'Aile hekimlerini eğiteceğim' diyor. Bunun olmayacağını biliyor. Tüm bilim dünyası buna gülüyor. Altındaki genel müdür kalkıyor, 'Biz onu demek istemedik, yeşil alanda çalıştıracağız, hafta sonuna koyacağız. İşlerinden güçlerinden kalmayacaklar' diyor. Bakanı uyarıyorum. Böyle bir eğitim olmaz. Altındaki müdürünü uyarıyorum. Hafta sonu dinlenme hakkıma dokunma. Ben bir emekçiyim. Hafta içi çalışıyorum. Hafta sonumu da karımla çocuklarımla geçirmek istiyorum. Özrünüz kabahatinizden büyük. Maaşımızı kesiyorsunuz, iş yükümüzü arttırıyorsunuz, biz de bunlara yeter diyoruz." (Adana/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Stresi ölçen akıllı sütyen

SONRAKİ HABER

Kısa mesaj 21 yaşına bastı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...