05 Haziran 2011 07:17

Kentsel dönüşüme karşı dayanışma

Kartal Hürriyet Mahallesi Geliştirme, Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyeleri , dostluk ve dayanışma gecesinde buluştu. Bölge halkının sıkıntılarını paylaşmak, birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen gecede  birçok dernek ve belediye temsilcilerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri de yer aldı.Program m&uum

Kentsel dönüşüme karşı dayanışma
Paylaş

Program müzik gruplarının söylediği türküler ve halaylar ile başladı. Kentsel dönüşüm mağdurlarının yaptığı eylemleri ve direnişleri içeren bir slayt gösterisinin ardından Dernek Başkanı Niyazi Şahin bir konuşma yaptı.

Kentsel dönüşüm adı altında halkın göçe zorlandığını ve emekçilerden boşaltılan alanlara lüks binaların, büyük alışveriş merkezlerinin yapılmak istendiğini belirten Şahin, buna karşı elerinden gelen mücadeleyi vereceklerini söyledi. Şahin, 1983'te çıkan İmar Affı’ndan yararlanmak isteyen halkın bu günün koşullarıyla 2 bin lira gibi bir bedel ödediğini, bedel ödeyerek kazandıkları haklarının kaybedilmesini engellemek için mücadele verdiklerini hatırlatarak, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini vurguladı. Şahin, konuşmasının ardından yönetim kurulunu kürsüye davet ederek dernek adına verdikleri desteklerden ve çalışmalardan dolayı taktirlerini iletti. Dernek için emek ve mücadele vermiş mahalle halkına da dernek adına teşekkür ettiklerini belirti.

Siyasi parti temsilcilerinin de konuştuğu gecede çalışmalarından dolayı Metin Ağırman ve İbrahim Doğan’a plaket verildi. Program müzik grubunun türküleri ve halaylarla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Antepliler Birdal’ın mazbatasını verdi’

SONRAKİ HABER

4-c’liler: ‘AKP’nin diğer adı köle tüccarı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa