03 Aralık 2013 21:19

Yemekhane boykotu sürüyor

Yemekhane  boykotu sürüyor
Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde yeni dönemle birlikte sorunlarımız da arttı. Eskiden her fakültede yer alan yemekhaneler Bedesten yerleşkesine taşındı. Çoğu fakülteye uzak olan bu yerleşke gitmek biz öğrenciler için yeni sıkıntılar yarattı. Yemeklerin çabuk bitmesi, yemekhaneye gitmek için soğukta yürümek ve yemekhanenin ihtiyacı karşılamaması bizlerin en büyük şikayeti. Bu dönem verilen yeni öğrenci kimlikleri de hem ulaşım hem turnike hem de yemekhanelerde kullanılanılabiliyor. Ancak öğrencilerin almasının zorunlu tutulduğu bu kartı almak için 10 TL vermek mecburi. Eğer bu kartınız yoksa sınava giremez, yemek yiyemez ve toplu ulaşım araçlarına öğrenci olarak binemezsiniz. Hatta üniveristeye adım atamazsınız. Ayrıca bu kartı 10 TL karşılığı öğrencilere satan firma, üniversite öğrencilerinin tüm bilgilerine ulaşabiliyor. Yemekhanede de kullanılan bu kartlarda ilk yemek 1,5 TL iken ikinci basımda  4,12 TL basıyor.

Yemekhanenin taşınmasına ve uzak olmasına tepkili olan biz öğrenciler hergün Bedesten yerleşkesinde buluşup kendi yemeklerimizi hazırlıyıp, yemekhaneyi boykot ediyoruz. Forumlar düzenleyip üniversite içindeki sorunlarımızı ve taleplerimizi tartışıp karar alarak boykotun ikinci günü rektörle görüşme talebimizi kabul ettirdik. Rektörle, öğrenciler arasından seçilen temsilcilerin yaptığı görüşmede rektörden 3 ay içinde yeni bir yemekhanenin yapılacağı bilgisi alındı. Diğer sorun ve talepler konusunda rektörün farklı tutum takındığını ifade eden öğrenciler görüşmeyi sonlandırıp Bedesten önünde tekrar bir forum düzenledi. Forumdan çıkan kararla dilekçe toplanıp rektörlüğe iletilmesi kararı alındı. Özel Güvenlik Birimlerinin müdahele etmek istemesine rağmen ilk gün bine yakın dilekçe toplandı. Öğrenciler olarak aldığımız kararla hergün Bedesten’de buluşup taleplerimizi dile getirmeye ve dilekçe toplamaya devam edeceğiz.

Dilekçe toplayan öğrencilere ÖGB’lerin müdahalesi sonraki günler de devam etti. ÖGB’ler dilekçe toplayan öğrencilere şaka gibi ‘Dilekçe toplamanız yasal değil. Dilekçe toplamak için dilekçe yazmanız gerekiyor” dediler. Dilekçe toplamaya hergün devam edeceğimizi ve topladığımız dilekçeleri rektörlüğe ileteceğiz. Eren Egemen Karadaş- Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi

ÖNCEKİ HABER

Haklarımız için g(ö)revdeyiz

SONRAKİ HABER

Barzani yüzünü Kürtlere dönsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...