03 Aralık 2013 21:16

Haklarımız için g(ö)revdeyiz

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) asistan hekimler giderek artan emek sömürüsüne karşı süresiz iş bırakma eylemine gittiler.

Haklarımız için  g(ö)revdeyiz
Paylaş

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) asistan hekimler giderek artan emek sömürüsüne karşı süresiz iş bırakma eylemine gittiler. Giderek artan iş yükü karşısında ezilen asistan hekimler bunun karşılığını alamamaktan şikayetçiler. Çalışma şartlarının güvensizliği ve eğitim olanaklarının da zayıflaması ise madalyonun başka bir yüzü...

Hastane yetkililerinin sorunlara karşı duyarsız kalması, temel amacın hastane karına odaklanması asistan hekimleri bezdirmiş durumda. Daha önceki grevlerde verilen sözlerin yerine getirilmemesi, hekimleri daha temkinli ilerlemeye, durumu daha ciddi değerlendirmeye itti. Rektörle yapılan görüşmeden sadece ücretlerin iyileştirileceği, çalışma saatlerinin ücret olarak ödeneceği konusunda sadece çalışma yapılacağı şeklindeki sözler yeterince ciddi karşılanmadı. Bundan önceki eylemlerde aynı tavrın sergilendiğini ifade eden hekimler bugün gelinen noktanın öncekinden daha geride olduğunu, daha fazla sömürüldüklerini ve kayıplarının giderek arttığını görüyor. Hekimler bunun hastane yönetimi tarafından yeterince önemsenmediğinin de farkındalar.

Bugün birçok üniversite hastanesinde de asistan hekim arkadaşlarımızın bu şartlarda çalışmak zorunda bırakıldığını, hastanenin zararının hekimlerin emeğinin sömürülerek elde edilen gelirlerle kapatılması ise durumu iyice çıkmaza sokmuş durumda. Son sağlık uygulama yöntemleri ile iyice ucuz iş gücüne dönen, sabahın yedisinde başlayan mesainin akşam yedilere kadar sürüyor. Polikliniklerde yüzlerce hasta bakmak zorunda bırakılan bizlerin sırtına bu yetmiyormuş gibi hastane zararının yüklenmesi sömürünün durmayacağının işareti.
Halkın vergilerini özel hastanelere teşvik amacıyla dağıtan Sağlık Bakanlığı, kendi hastanelerinde bütün  gücünü işine veren doktorları görmezden gelmesi sağlık sisteminin iyice çarpıklaştığını gözler önüne seriyor.

Gelinen noktada kararlı ve yaygın anlamda bir mücadelenin ancak kazanım getirebileceğine inanan ADÜ asistan doktorları olarak büyük bir kararlılıkla eylemlerimizi kazanımla noktalayana kadar süresiz greve başladık. İbrahim Soylu- ADÜ Tıp Fakültesi (İntern öğrenci)

ÖNCEKİ HABER

Hava-İş’te üç listeli kongre

SONRAKİ HABER

Yemekhane boykotu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa