04 Aralık 2013 06:00

Öğretmene ‘sorumluluk’ angaryası

Öğrencilerin başarısız oldukları dersler için girdikleri sorumluluk sınavındaki düzenleme değişirken, öğretmenlere hem ek iş yükü hem de ücret kesintisi geliyor. Daha önce en az 4 öğretmenin yaptığı işi artık bir öğretmen yapacak

Öğretmene ‘sorumluluk’ angaryası
Paylaş

Volkan Pekal
Adana


Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki değişiklikle, sorumluluk sınavı için öğretmenlerin aldığı ücretler kesiliyor.

Öğrencilerin başarısız oldukları dersler için girdikleri sorumluluk sınavındaki düzenleme değişirken, öğretmenlere hem ek iş yükü hem de ücret kesintisi geliyor. Daha önce en az 4 öğretmenin yaptığı işi artık bir öğretmen yapacak. Toplam 20 saatlik iş için de 5 saatlik ücret ödenecek.

4 ÖĞRETMENDEN BİR ÖĞRETMENE

Önceki uygulamada sorumluluk sınavını, en az iki öğretmenden oluşan bir komisyon hazırlıyor, en az iki ‘gözcü’ öğretmen tarafından da uygulanıyordu. Yeni düzenleme ile; okul müdürü tarafından belirlenen branş öğretmen, hem sınav sorularını hazırlayacak hem de sınavı uygulayacak.
Eğitim-Sen Adana Şube Yöneticisi Halil Kara, yeni uygulamayı öğretmenlere “yeni bir angarya” olarak değerlendirdi. Kara; sınavı hazırlayan öğretmenin sınavı tek başına yapmasının, öğretmenler üzerinde sınavla ilgili şaibe yaratabileceğini de söyledi. Sözlü notunun kaldırıldığını dile getiren Kara, onun yerine getirilen performans ödevlerinin daha önce de var olan yazılı sorusu hazırlama, sınavları değerlendirme gibi işlere yoğun zaman harcayan öğretmenlere; yeni bir ek iş getirdiğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetinde ‘Bu son olsun’

SONRAKİ HABER

11 ayda 80 madenci yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...