04 Aralık 2013 06:00

Kadın cinayetinde ‘Bu son olsun’

Bir kadın cinayeti daha... Bu kez 17 yerinden bıçaklanarak öldürülen, 26 yaşında ve bir çocuk annesiydi Ebru Bilik. Katili ise henüz belirlenemedi. Ailesi, adalet mücadelesi vermekte kararlı. Amcasının eşi Hatice Torun, “Bu son olsun” diye haykırıyor.

Kadın cinayetinde ‘Bu son olsun’
Paylaş

Duygu Ayber
İstanbul

Bir kadın cinayeti daha... Bu kez 17 yerinden bıçaklanarak öldürülen, 26 yaşında ve bir çocuk annesiydi Ebru Bilik. Katili ise henüz belirlenemedi. Ailesi, adalet mücadelesi vermekte kararlı. Amcasının eşi Hatice Torun, “Bu son olsun” diye haykırırken, Ailenin avukatı Melissa Karakılıç da, “faillerin bulunup en ağır cezayla yargılanması için elimizden geleni yapacağız” diyor.

30 Kasım’da, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ebru Bilik’in, 6 yıl önce evlendiği eşinden ve eşinin ailesinden evliliği boyunca şiddet gördüğü öne sürülüyor. Eşi Hasan Bilik, yaklaşık 2 ay önce yaralama suçundan cezaevine girdi. Katilin ise, kısa bir süre önce askerden gelen kaynı ya da kayınpederi olduğu iddia ediliyor.

‘SUSMAK İSTEMİYORUZ ARTIK’

Amcasının eşi Hatice Torun, Ebru Bilik’in kaçarak bir evlilik yaptığını, ancak azap dolu bir evlilik geçirdiğini söyledi. “Kadının bakkala bile tek başına gidemeyeceği, sadece evin erkekleriyle çıkıp geri gelebileceği bir eve gelin olmuştu kızımız. Çok uzun zaman göremedik” diyen Torun, “Hastaneye gittiğimizde Hasan’ın bütün akrabaları oradaydı. Ama Ebru’nun ölüm haberini verince dok-tor, hepsi birden ortadan kayboldu. Özellikle kalbinden büyük bir bıçak darbesi aldığını öğrendik. Elimizden ne geliyorsa yapacağız katilin ceza alması için” dedi. Torun, “Susmak istemiyoruz artık. Nasıl bu kadar rahat ellerini kollarını sallayarak gezebiliyorlar. Hak yerini bulsun, bizim çocuğumuz son olsun” diye konuştu.
Hukuki süreç hakkında görüşlerini aldığımız ailenin avukatı Melissa Karakılıç, soruşturma sürecinin sürdüğünü ve ifadelerin toplandığını söyledi. Suçun faili olarak iddia edilen şahsın, yani Ebru Bilik’in kaynının şu an askerde olduğu için ifadesinin alınmadığını, ancak kendisinin tutuklu olduğunu söyledi. Davanın Kartal Adliyesinde görüleceğini de bildiren Karakılıç, “Deliller toplanıyor şu an. Adli Tıp’dan sadece ön tanı raporu çıktı. Şu an bir çok kadın örgütü ayaklanmış durumda. Zaten çok zor şartlarda yaşamış bir kadının böyle bir cinayete kurban gitmesi korkunç bir olay. Faillerin bulunup en ağır cezayla yargılanması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

EBRU BİLİK İÇİN MÜCADELE ÇAĞRISI

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ebru Bilik cinayeti ardından “Ebru Bilik kardeşimize ve ailesine sahip çıkıyoruz” dedi. Platform adına yapılan açıklamada, “Katilinin ağır ceza alması için Ebru kardeşimizin ailesine sesleniyor ve mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz” denildi. Açıklama ise şöyle: “Kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini “aile” kavramıyla örtmeye çalışan AKP hükümeti, kadınların aile içinde şiddet gördüğünü ve hatta öldürüldüğünü görmezden geliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, her açıklamasında ailenin kutsallığına değinirken öldürülen kadınların adını bile anmıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yine sadece ailenin bakanlığı olurken, aile içinde şiddet görmeyen ve öldürülmeyen kadınları da yok sayıyor. Bu çok ısrarlı oldukları politikaya çok sadıksa Fatma Şahin, şimdi Ebru Bilik için harekete geçsin. AKP, aile içinde öldürülen Ebru Bilik kardeşimize adalet için gerekeni yapsın.”

 

ÖNCEKİ HABER

Engellilerin yardımsız yaşaması sağlanmalı

SONRAKİ HABER

Öğretmene ‘sorumluluk’ angaryası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa