05 Haziran 2011 06:31

‘Antepliler Birdal’ın mazbatasını verdi’

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Antep Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal için Antep’te düzenlenen mitinge 40 bini aşkın kişi katıldı. Mitingde konuşan, BDP eski Eş Genel Başkanı ve Blok’un Hakkâri adayı Selahattin Demirtaş “Artık Akın Birdal için Antep milletvekili diyeceğim çünkü siz mazbatası

‘Antepliler Birdal’ın mazbatasını verdi’
Paylaş

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen miting için kente gelen BDP eski Eş Genel Başkanı ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Hakkâri milletvekili adayı Selahattin Demirtaş ve Urfa Adayı İbrahim Binici’yi Urfa yolunda yüzlerce araçlık konvoy karşıladı. Daha sonra Demirtaş, Binici ve Akın Birdal ile EMEP Genel Başkan Yardımcı Aydın Çubukçu, EDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oruç, SDP Genel Başkan Yardımcısı Ekin Bodur, Gazeteci Ahmet Nesin, BDP İl Eş Başkanı Bedran Fermanoğlu, ESP MYK üyesi Çiçek Otlu miting alanına geldi. Miting alanında 40 bin kişi tarafından karşılanan blok bileşenlerinin temsilcileri halkı selamladı. Miting alanında yoğun polisiye önlemler alınırken, halk alana 3 ayrı noktadan aranarak alındı.

ÇUBUKÇU: HALK MÜCADELEDEN TAVİZ VERMEYECEK

BDP İl Eşbaşkanı Fermanoğlu’nun mitingin açılış konuşmasını yapmasının ardından Blok bileşenlerinin temsilcileri halka seslendi. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Aydın Çubukçu konuşmasına Kürt halkının mücadelesinin meşru bir mücadele olduğunu söyleyerek başladı. Kürtlerin özgürlük mücadelesinin tüm dünya halkları için örnek olduğunu belirten Çubukçu, “Kürt halkının mücadelesinin dünya mücadele tarihinde önemli bir yeri var. Eylemsizlik kararına rağmen 12 kartal gibi gencimizi zehirli gazlarla öldürdüler. 12 yaşındaki çocuklarımız zindanlara atıyorlar. Unutmasınlar ki Kürt halkı özgürlük mücadelesinde taviz vermeyecek, çünkü Kürt halkının mücadelesi meşru bir mücadeledir. İsyan kapıya dayandı, dünya halkları Kürtlerin mücadelesini örnek alarak ayağa kalkıyor” şeklinde konuştu. Çubukçu sözlerini “Antepliler, özgürlük için oylarınızı Akın Birdal’a verin” diyerek bitirdi.

BİRDAL: BAŞBAKAN MEYDANI BOŞ SANMASIN   

Çubukçu’nun ardından söz alan Blok’un Gazintep adayı Akın Birdal ise meydanda bir araya gelen on binlere teşekkür ederek, “Görülüyor ki Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku, boşuna bir araya gelmemiş, Hep birlikte halkımız emekçilerle akın akın Ankara’ya gidecek. Başbakan’ın ruh hali bozulmuş, meydanları dolduran on binleri görmezden geliyor. Bunlar alanları boş zannediyor herhalde. Hayır alanlar, boş değil işte halk işte meydan gel gör” dedi.    
 
DEMİRTAŞ: AKP, MHP VE CHP YALAN YARIŞINDA

Birdal’ın ardından halka seslenen Selahattin Demirtaş’ın hedefinde BDP’ye ‘terörist’ diyen Başbakan Tayyip Erdoğan vardı. Konuşmasına “Artık Akın Birdal için Antep milletvekili diyeceğim çünkü siz mazbatasını verdiniz. Artık Antep’te bir barış elçisini Ankara’ya gönderiyor” diyerek başlayan Demirtaş, bütün engellemelere, tutuklamalara yalan ve iftiralara rağmen özgürlük mücadelesinde vazgeçmeyeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın yalan siyaset ürettiğini belirten Demirtaş, “Türkiye’de demokratik bir seçim yaşanıyormuş gibi bu ülkenin Başbakanı BDP’ye iftiralar yağdırıyor. Ya Başbakan cahil ya da danışmanları cahil. Gece gündüz iftiralar atıyor, Bu açıklamalar ancak cahillerin açıklamasıdır” dedi. AKP-CHP ve MHP’nin siyaset dışında her türlü seviyesizliği meydanlarda sergilediğini belirten Demirtaş, “2011 Haziran seçimleri Türkiye siyasi tarihine siyasetin en az konuşulduğu tarih olarak geçecek. Üç kafadar AKP-MHP-CHP, siyaset dışında her şeyi konuşuyorlar. Buna siyaset diyorlar. Allah aşkına Türkiye kamuoyu en çok yalan söyleyene mi oy verecek” dedi.

Demirtaş'ın konuşmasının ardından Nihal Ay, Xanemir sahneye çıkarak, Kürtçe parçalar seslendirdi. Miting Sanatçı Suavi ve Rojda'nın şarkılarıyla son buldu.

Mitingin sona ermesinin ardından PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları açtıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. 4 kişi Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye rejimine karşı ortak eylem

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüme karşı dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...