03 Aralık 2013 16:05

AKP Van adayı el Kaide davasında yargılanmıştı

Başbakan Erdoğan'ın bugün AKP Grup toplantısında Van Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıkladığı Osman Nuri Gülaçar, 4 yıl önce yapılan El Kaide operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Gülaçar, 2 ay tutuklu kaldığı davada beraat etti.

AKP Van adayı el Kaide davasında yargılanmıştı
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AKP Grup toplantısında Van Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıkladığı Osman Nuri Gülaçar, 4 yıl önce yapılan El Kaide operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Gülaçar, 2 ay tutuklu kaldığı davada beraat etti.

Eski AKP Van İl Başkanı Ebubekir Gülaçar'ın oğlu olan Osman Nuri Gülaçar, 15 Ekim 2009 tarihinde Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince El Kaide'ye yönelik operasyonda 16 şüpheli ile birlikte gözaltına alındı. Şüphelilerden Osman Nuri Gülaçar ile birlikte 3'ü tutuklandı. İki ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Gülaçar, yargılandığı Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 ay önce karara bağlanan davada beraat etti.

Evli ve 3 çocuk babası olan 48 yaşındaki Osman Nuri Gülaçar, Van kert merkezindeki Şengüller Camii'nde imamlık yapıyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yarıştığı öne sürülen araç kaldırımdaki temizlik işçisini ezdi

SONRAKİ HABER

Urfa\'da BDP Gençlik Meclisi\'ne operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...