03 Aralık 2013 15:27

Demirtaş: Paralel devleti birlikte kurdunuz

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dershaneler tartışmasının egemenlik tartışması olduğunu belirterek, BDP’nin tartışmaların içine çekilmeye çalışılmasını eleştirdi.

Demirtaş: Paralel devleti birlikte kurdunuz
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dershaneler tartışmasının egemenlik tartışması olduğunu belirterek, BDP’nin tartışmaların içine çekilmeye çalışılmasını eleştirdi.

Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş, konuşmasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne değinerek "Kamusal alanda engeli kontenjanlarının çoğu boştur. Çalışanlar açısından da iş güvenlikleri yoktur. Eğitim alanında da aynı sorunlar vardır. Okul binaları dizayn edilirken, engelliler görmezden geliniyor” ifadesini kullandı.

Demirtaş, seçimlerde kurulan sandıkların kuruluş şeklinin dahi engellilerin oy kullanma hakkını engelleyen şekilde olduğunu söyledi.

Taşeron işçiler açısından durumun kölelik ötesi bir “rezalete” ulaştığını vurgulayan Demirtaş, AKP iktidarı döneminde taşeron işçi sayısındaki artışın bunu gösterdiğini söyledi.

MGK tartışmalarına değinen Demirtaş, “El ele verip paralel devlet kurdunuz. KCK operasyonundan biliyoruz. Her bölgenin cemaat sorumlusu var. Bunlar aylık olarak gizli toplantılara davet ediliyor. Bazılarında savcılar, emniyet müdürleri ve rektörler var. MİT’in bundan haberi yok mu? Bu toplantılarda o bölgede yapılacaklar tartışılır. Cemaatin bölge müdürü, yeri geldiğinde valiye emir verir. Şunu tutuklayacaksın, şunu tayin edeceksin diyorlar. AKP bunları bilmiyor mu? BDP kent meclisi kurdu diye kıyamet kopardınız. Asıl paralel devleti siz kurdunuz” dedi.

ROBOSKÎ HATIRLATMASI

Roboskî’nin yıl dönümünün geleceğini hatırlatan Demirtaş, “2 yıl geride kalacak. Daha talimatı kim verdi yargıya teslim edilmiş değildir. 2 yılda bulunmaz mı? Savcılar uyursa bu meseleler böyle oluyor. AİHM’nin Şırnak’a ilişkin kararı güncellendi. Gene MGK’de benzeri kararların alındığı dönemlerdi. Gayri resmi olarak 41, resmi rakamlara göre 36 kişi can veriyor. O dönem Tansu Çiller ‘Bu uçaklar bizim değil’ dedi. Tansu Çiller halen sağdır. Bir kişi çıkıp bunu sormuyor. Nasıl sorsunlar ki 34’ünü de bunlar öldürdü. Roboskî’de aynısını yapan başbakan, Tansu Çiller’den nasıl hesap sorsun. Şu bir haftada dershaneler için kıyameti koparanlar bunu yaptınız mı?​” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Gezi davasında 1 tutuklu daha serbest

SONRAKİ HABER

Alevi evlerinin işaretlenmesi Meclis\'e taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...