03 Aralık 2013 15:26

Gezi davasında 1 tutuklu daha serbest

İzmir'de, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik düzenlenen ilk operasyon sonrası tutuklananların ikinci duruşması görüldü. 1 kişi tahliye edildi.

Gezi davasında 1 tutuklu daha serbest
Paylaş

İzmir'de, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik düzenlenen ilk operasyon sonrası tutuklananların ikinci duruşması görüldü. 1 kişi tahliye edildi.

İzmir Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın sabahki oturumunda, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işleme" iddialarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu yargılanan Akgün Irgat ile tutuksuz yargılanan Deniz Dilli ve avukatları savunmalarını yaptı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve tutuklu yakınları da duruşmayı izledi.
Akgün savunmasında hakkında iddia edilen hiçbir suçu kabul etmediğini ifade ederek, tahliyesini istedi. Savunma yapan Avukat Dinçer Çalım "Ethem Sarısülük'ün katili polis tutuksuz yargılanırken, Gezi Parkı protestolarına katıldıkları için tutuklanan gençlerin durumu adaleti zedeliyor" dedi.
Avukat Gül Kireçkaya da diğer kentlerdeki Gezi Parkı protestocularının yargılandığı davalarda çıkan tahliye kararlarını hatırlatarak, İzmir'deki hakimlerin bu tutumdan uzak olduğunu dile getirdi.

AİLELERDEN TEPKİ
Yargılananların aileleri, tutumundan dolayı mahkeme heyetini sloganlarla protesto etti. Duruşma salonunda bulunan Cem Barış Çakıl'ın ağabeyi Armağan Çakıl, mahkeme heyetine yönelik, "Sizler bizim çocuklarımıza adaletsiz davranıyorsunuz" dedi. Mahkeme Başkanı Kayın, Armağan Çakıl'ın duruşma salonundan çıkarılmasını istedi.
Savunmaların ardından kimsenin alınmadığı oturumda mahkeme heyeti, tutuklu sanık Irgat'ın tahliyesine, Deniz Dilli’nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi ve davayı 10 Şubat 2014'e erteledi.
Duruşma öncesinde İzmir Adliyesi C Blok önünde açıklama yapan Gezi tutuklularının aileleri ve demokratik kitle örgütleri, tutuklu olarak yargılananların serbest bırakılarak davaların sonlandırılmasını ve Gezi Parkı eylemlerine katılanlara şiddet uygulayan kamu görevlilerinin yargılanmasını istedi.
Öğleden sonra yapılan duruşmada 12 tutuklunun yargılanmasına devam edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli Başbakan\'a yüklendi

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Paralel devleti birlikte kurdunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...