03 Aralık 2013 15:09

Gazeteci Kırkaya ring aracında darp edildi

Tutuklu gazeteci Kenan Kırkaya'nın hastaneye götürülürken ring aracında darp edildiği öğrenildi. TGS ve ÇGD, Kırkaya'ya yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Gazeteci Kırkaya ring aracında darp edildi
Paylaş

"KCK" Basın Komitesi adı altında yapılan operasyon kapsamında 20 Aralık 2011'de gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan DİHA Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya'nın 20 Kasım'da Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nden hastaneye görülürken, ring aracında askerler tarafından darp edildiği öğrenildi.

Konuya ilişkin Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Yönetim Kurulu tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Kırkaya'nın yaptığı 34 haber nedeniyle tutuklu bulunduğu hatırlatarak, şunlar kaydedildi: "Kandıra 1 No'lu F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gazeteci arkadaşımız, DİHA Ankara Temsilcisi Kenan Kırkkaya, 20 Kasım günü hastane sevki sırasında, cezaevi ring aracında darp edildi. Kenan, ring aracındaki kameraya itiraz ettiği için saldırıya uğradı. Hatırlatmak istiyoruz… Kenan neden cezaevinde? Dava dosyası incelendiğinde, Kenan, Kürt siyasetçilerle görüşerek haber yaptığı için cezaevinde. Yazdığı muhalif haberler nedeniyle dört duvar arasında. Adalet dağıttığını ileri süren yargı, bir gazetecinin mesleği gereği yaptığı haberleri suçlamaya gerekçe yaptı. Kenan'ın 34 haberi dosyada delil olarak yer alıyor."

Kırkaya'nın tutuklanma ve yargılanma gerekçeleri arasında çocuğunun doğum günü görüntülerinin yer aldığı CD'nin de bulunduğunun belirtildiği açıklamada, "Kenan bu delillere dayanılarak yıllardır cezaevinde. Ancak Kenan'a yönelik zulüm bununla da sınırlı kalmadı. 20 Kasım tarihinde Kenan'ın uğradığı saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil. Bu zulmünüze isyan ediyoruz. Adalet sağladığını ileri sürenlere sesleniyoruz: Kenan'ı serbest bırakın! Habercilik faaliyeti nedeniyle içeride tuttuğunuz meslektaşlarımız tahliye edin. Bu utanca son verin!"

TGS: HUKUKSUZLUĞA SON VERİN

Kenan'ın darp edilmesine ilişkin Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şunlar belirtildi: "Dicle Haber Ajansı Ankara Temsilcisi görevini yürütürken, 20 Aralık 2011 tarihinde gözaltına alınıp tutuklanan gazeteci arkadaşımız Kenan Kırkaya, 20 Kasım günü hastaneye sevki sırasında ring aracında darp edilmiştir. Ayrıca Kırkaya, zaman kalmadığı gerekçesiyle tedavi edilmeden hastaneden cezaevine geri gönderildi. Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan arkadaşımız Kırkaya, yazdığı haberler nedeniyle örgüt yöneticisi olmakla suçlanıyor. Kırkaya hakkında mahkeme heyetine 'suç delili' olarak sunulan haberlerin büyük bir kısmı, başka pek çok gazetede de yayınlanmış haberler. Halkın haber alma hakkı için görevini yaptığı için hukuksuz bir şekilde tutuklanan meslektaşımızın gördüğü işkenceye tepki gösteriyor, temel bir insan hakkı olan sağlık hakkından mahrum bırakılmasını şiddetle kınıyoruz. Kırkaya'yı darp edenler hakkında bir an önce işlem başlatılmasını istiyoruz. Adalet Bakanlığı ve yargıçları hukuksuzluğa son vermeye çağırıyoruz. Kenan Kırkaya da dahil tutuklu meslektaşlarımızı bir an önce serbest bırakın." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Madenciler alacakları için eylemde

SONRAKİ HABER

Bahçeli Başbakan\'a yüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...