05 Haziran 2011 05:47

Hopa'da 6 tutuklama

31 Mayıs'ta Hopa'da yaşanan polis saldırısı, emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun öldürülmesi ve ardından gelişen olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 31 kişi mahkemeye çıkarıldı.Gece tutuklanmaları talebiyle Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan 16 kişiden 10'u serbe

Hopa'da 6 tutuklama
Paylaş

Gece tutuklanmaları talebiyle Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan 16 kişiden 10'u serbest bırakılırken, 6'sı "İzinsiz gösteri yapmak, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar vermek" suçundan tutuklandı.

Sanıkların müvekkili Sema Pekdaş, "Mahkeme sanıklara itham edilen terör suçunu bozdu. Çıkan olaylarda gözaltına alınan 31 kişiden ilk olarak 4 günlük gözaltı süresi dolan 16'sı savcılık tarafından sorgulandı. Bunlardan 10'u serbest bırakıldı, 6'sı ise 'terör örgütü üyesi' olmaktan mahkemeye sevk edildi. Sabaha kadar süren duruşma sonunda mahkeme heyeti şüpheliler hakkında 'terör örgütü üyesi' suçlamasını kabul etmeyerek, 6 kişiyi kamu malına zarar vermek, izinsiz gösteri yapmak ve görevli memura mukavemet suçundan tutukladı. Bugün öğleden sonra da 15 kişi mahkemeye çıkarılacak" dedi.

Tutuklananların isimleri şöyle: Ali Aksu, İbrahim Aksu, Şinasi Gümüşkaya, Murat Cihan, İdris Akbıyık, ve ön adı öğrenilemeyen (...) Kırçiçek. İbrahim Aksu'nın kaburgasının kırık olduğu öğrenildi. Serbest bırakılanlar arasında Kemalpaşa Merkez Mahallesi Muhtarı Şenol Çelik de bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özgürlük için alanlara!

SONRAKİ HABER

Tuncel: Biz eşkıyalar yan yana durmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...