03 Aralık 2013 12:46

Engelliler günü eylemine gitmek bile engellerle dolu

Şanlıurfa’da, bir grup bedensel engelli vatandaş, yaşadıkları zorlukları anlatmak için eylem yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Topçu Meydanı'nda basın açıklaması yapmak isteyen engelliler, merdiven engeline takıldı.

Engelliler günü eylemine gitmek bile engellerle dolu
Paylaş

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şanlıurfa’da bulunan bir grup bedensel ve zihinsel engelli vatandaş, yaşadıkları zorlukları ve seslerini duyurmak için Ali Şelli Parkı'nda toplandı. Engelli vatandaşlar, yakınlarının yardımlarıyla 700 metre ilerideki Topçu Meydanı'na geçti. Çevredeki vatandaşların da alkışlarıyla destek verdiği yürüyüşte engelli vatandaşlar, basın açıklaması yapmak için Topçu Meydanı'na girmek istedi.

Halen inşaatı süren Topçu Meydanı'na çıkmak için bir süre rampa arayan engelli vatandaşların yardımına görevli bir trafik polisi yetişti. İnşaat alanından 2 mermer taş alıp merdiven üzerine rampa yapan polis memuru Yusuf Tuğ, daha sonra engelli motosikletli vatandaşlara yardımcı olarak onların alana çıkmalarını sağladı. Zihinsel Engeliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Başkanı Bedih Satoğlu, engellilerin toplumun sırtında kambur değil, üretken olabilme imkanlarının tanınmasını istediklerini söyledi. (DHA)


'BENİ ENGELLEME'

Adana’da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan engelli dernekleri, yaşamlarının kolaylaştırılması için alınan kararların uygulanmasında gecikilmemesini istedi.

Atatürk Parkı’nda toplanan yaklaşık 300 engelli adına, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi 2’nci Başkanı Aziz Sökmen, 2005 yılında kabul edilen Engelliler Kanunu’nun getirdiği hak ve kazanımların uygulanmasını istedi. Sökmen, “Engellilere daha kaliteli hizmet sunulabilmesi için 2005 yılında çıkarılan Engelli Kanunu önemli hak ve kazanımlar sağlamıştır. Ancak 2006 yılında hazırlanan rapor ve yönetmelikler, engelliler açısından farklı uygulamalara neden olmaktadır. Bu sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Bir görevli yapılan konuşmayı işaret diline çevirdi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Roboski sınırına tel örgü çekilmesini halk durdurdu

SONRAKİ HABER

Erdoğan, 15 adayını daha açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa