03 Aralık 2013 11:51

Protestocular Başbakanlık binasına girdi

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta hükümet karşıtı protestocularla polis arasında yaşanan çatışmalar yerini muhaliflerin sevinç gösterlerine bıraktı. Yetkililer, şiddet olaylarına engel olmak için başbakanlığı kuşatan göstericilerin binaya girişine izin verdi.

Protestocular Başbakanlık binasına girdi
Paylaş

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta hükümet karşıtı protestocularla polis arasında yaşanan çatışmalar yerini muhaliflerin sevinç gösterilerine bıraktı. Yetkililer, şiddet olaylarına engel olmak için başbakanlığı kuşatan göstericilerin binaya girişine izin verdi.

Barikatları kaldıran ve marşlar eşliğinde hükümet merkezine giren göstericilerin bir kısmı olaysız bir şekilde dağıldı. Polis, göstericilere müdahale etmezken, muhalifler hükümeti düşürene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Başbakan Yingluck Şinavatra’nın istifasını isteyen göstericilerin bakanlık ofislerine zarar vermediği kaydedildi. Tayland ordusu ise siyasi krizde taraf olmayacağını belirterek eylemlere müdahale etmedi. Ordu, başbakanlık çevresindeki çatışmaların yoğunlaşması üzerine göstericilerle karşı karşıya gelmeyecek şekilde polise destek verebileceğini açıklamıştı.

Eylemler, mevcut başbakanın kardeşi olan ve 2006’da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Thaksin Şinavatra için af yasasının gündeme gelmesi üzerine başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çetin Doğan, tahliyesini istedi

SONRAKİ HABER

Başbuğ, MGK belgelerine ilişkin konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...