03 Aralık 2013 06:58

Kuzey’in polisiyesi

Kuzey’e özgü polisiye romanların iki usta temsilcisi Norveçli yazar Torkil Damhaug ve İsveçli yazar Kristina Ohlsson, yarın, İstanbul Salon İKSV’de bir araya gelecek.

Kuzey’in polisiyesi
Paylaş

Kuzey’e özgü polisiye romanların iki usta temsilcisi Norveçli yazar Torkil Damhaug ve İsveçli yazar Kristina Ohlsson, yarın, İstanbul Salon İKSV’de bir araya gelecek. Yazarlar, katılacakları edebiyat söyleşisinde, Nordik polisiye türünün sırlarını anlatacaklar.
Norveç Büyükelçiliği ve Salon İKSV işbirliğiyle gerçekleştirilen söyleşide, Nordik polisiye türünün son yıllardaki yükselişi, polisiyede heyecan ve gerilim yaratmanın Kuzey’e özgü sırları, polisiyelerdeki “suç” anlayışı gibi konular, Torkil Damhaug ve Kristina Ohlsson’un penceresinden edebiyatseverlerle buluşacak.
İsveçli Kristina Ohlsson, Nordik polisiye türünün çıkış yapan son yazarları arasında yer alıyor ve İsveç’te en çok satan polisiye yazarı olma yolunda hızla ilerliyor. Daha önce bizzat İsveç polis teşkilatı içerisinde çalışmış olması, kitaplarına ayrı bir değer katıyor.
Norveçli Torkil Damhaug ise aynı zamanda bir psikiyatr. Bu yüzden yarattığı karakterlerde psikolojik tasvirler ön plana çıkıyor. Karakterlerinin inandırıcılığı ve yaşadıkları özgün deneyimler, okuru Damhaug romanlarının daha ilk sayfalarında kıskıvrak yakalıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Güney Gönenç ODTÜ’de anılıyor

SONRAKİ HABER

Yazı kültürü dergisi: Mürekkepbalığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...