03 Aralık 2013 06:00

Şifresini vermeyen işçi işten atılıyor

Standart Profil patronları işyerine sendikanın girmesini engellemek için her yolu denemeye devam ediyor. Manisa’daki fabrika yönetiminin son icraatı, işçilerden e-devlet şifrelerini istemek oldu.

Şifresini vermeyen işçi işten atılıyor
Paylaş

Standart Profil patronları işyerine sendikanın girmesini engellemek için her yolu denemeye devam ediyor. Manisa’daki fabrika yönetiminin son icraatı, işçilerden e-devlet şifrelerini istemek oldu.  Manisa Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Standart Profil’de, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesine üye olan işçilere şimdi de e-Devlet şifresiyle baskı yapılmak isteniyor. Fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürü Kadir Yalçınkaya, işçileri tek tek odasına çağırarak e-Devlet şifrelerini istiyor. Şifresini veren işçinin sendika üyeliğini iptal eden Yalçınkaya, “Şifren bende kalacak, dosyana koyacağım” diyor. Yalçınkaya’nın şifresini vermeyen işçileri işten attığı da iddia edildi. Bu şekilde işten atıldığı bilinen işçi sayısının 3 olduğu söyleniyor.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Mali Sekreteri Cemal Topçu, fabrika yöneticilerinin bizzat işçilerle birlikte PTT’ye gidip şifreleri aldıklarını belirterek, “İşçilerin üyeliklerini siliyorlar. Suç duyurusunda bulunduk. 6-7 işçi bu şekilde istifa etti. Fabrika yönetimi hiçbir şeyden çekinmiyor, yasa ve hukuk tanımıyor” dedi. e-Devlet şifresi konusunun yeni olduğunu belirten Topçu, işçilerin şifreleri ile her türlü özel bilgisine ulaşılabilir, paylaşılabilir ve onların adına her türlü işlem yapılabilir. Bu çok sakıncalı bir durum, işçilere bunu anlatıyoruz. Şifresini vermeyen işçiyi işten atıyorlar bunun da elimizde belgesi var” dedi.  Fabrika yönetimine daha önce sendikalı işçiye baskı yapmaktan ceza kesilmişti.  
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’deki nükleer silah: Molotof

SONRAKİ HABER

Kadınların çoğu kürtaj yasak sanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...