03 Aralık 2013 00:31

‘Teleferik, Yenimahalle için gereksiz’

Yenimahallellilerin teleferik projesi hakkında bilgi almak için düzenlediği panelde konuşan Ulaşım Plancısı Erhan Öncü, teleferik projesinin Yenimahalle için gereksiz bir ulaşım olduğunu söyledi.

‘Teleferik, Yenimahalle için gereksiz’
Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Yenimahallellilerin teleferik projesi hakkında bilgi almak için düzenlediği panelde konuşan Ulaşım Plancısı Erhan Öncü, teleferik projesinin Yenimahalle için gereksiz bir ulaşım olduğunu söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlattığı teleferik projesi, başladığı ilk günden beri mahallelinin tepkisiyle karşılaşmış, ve eylem yapan halka polis saldırmıştı. Geçtiğimiz günlerde de, okul kenarındaki teleferik ayağının altındaki yolun çökmesiyle gündeme gelmişti.
Yenimahalle Yunus Emre Forumu konuyla ilgili bir panel düzenledi. Forum moderatörlüğünü yapan Makine Mühendisi Atilla Çınar, teleferik projesine ilişkin fikirlerini ortaklaştırmak için toplandıklarını ifade etti.

‘TELEFERİK, ULAŞIMIN İMKANSIZ OLDUĞU YERDE KULLANILIR’
Ulaşım Plancısı Erhan Öncü, metro gibi ulaşım araçlarının bir saatte 70 bin yolcu kapasitesi varken, en fazla 2 bin kapasiteli teleferik kullanımının pahalı bir ulaşım yolu olduğunu söyledi. Teleferiğin, ulaşımın neredeyse imkansız olduğu yerleşim alanlarında tercih edilmesi gerektiğini belirten Öncü, neredeyse 8 şeritli yollara sahip olan bir hatta teleferik kullanımının mantıksız olduğunu söyledi.

SOKAKLAR DARALDI
Söylenenlerin aksine teleferik yapımının maliyetinin yüksek olduğunu belirten Öncü, “Dört mevsim 7/24 kullanılabilir” ifadelerinin ise doğru olmadığını dile getirdi. Özellikle teleferiğin yıldırıma karşı oldukça duyarlı olduğuna dikkat çeken Öncü, Ankara’nın bir teleferiğe ihtiyacı olmadığını söyledi. Teleferik nedeniyle 5 sokağın neredeyse kapandığını ifade eden Öncü, Gürler Sokak, Sevgi Sokak, Vericiler Sokak gibi yerlerde dikilen teleferik direklerinin sokak girişlerini daralttığını söyledi. Bu direkler nedeniyle yaşanabilecek olası kazalara dikkat çeken Öncü, yangın, deprem gibi durumlarda sokağa araç giriş çıkışlarının yapılamayacağını dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Nükleer atıkla ilgili bilgiler paylaşılmalı

SONRAKİ HABER

Türkiye’deki nükleer silah: Molotof

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...