02 Aralık 2013 19:31

Bingöl'de adaylık ve dershane istifası

AKP'li Bingöl Belediye Başkanı Serdar Serdar Atalay, Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve 15 il yöneticisi, yerel seçimler öncesi toplu istifa etti. AKP Elazığ İl Başkanlığı'nın da 4 ilçe teşkilatının istifasını istediği belirtildi.

Bingöl\'de adaylık ve dershane istifası
Paylaş

AKP'li Bingöl Belediye Başkanı Serdar Serdar Atalay, Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve 15 il yöneticisi, yerel seçimler öncesi toplu istifa etti.  AKP Elazığ İl Başkanlığı'nın da 4 ilçe teşkilatının istifasını istediği belirtildi.

ANF’nin haberine göre, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Serdar Atalay, yaklaşan 30 Mart seçimleri öncesi partisi AKP'den istifa ettiğini açıkladı.  Atalay ile birlikte, AKP Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve 15 il yöneticisi de topluca istifalarını sundu.

Atalay, Çalbay ve istifa eden yöneticiler,  Şehitler Parkı'nda yaptıkları basın açıklamasında istifa gerekçelerini sıraladı.  Atalay, Bingöl'de yapılan temayül yoklaması ve anket çalışmasında açık ara ile tercih edildiğini belirterek, "Tercih edilmeme rağmen AKP'nin Bingöl'de aday arayışı içerisine girmesinden dolayı partiden istifa ettim" diye belirtti.

AKP Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ise belediye başkanına yapıldığını öne sürdüğü "haksızlık" nedeniyle kendisi ve yönetiminin istifa ettiğini açıkladı. Çalbay, “ Aslında ben böyle bir girişirimde bulunmak istemezdim. Şuanda arkadaşların çoğu istifa etti. Bende istifa zorundayım. Partimin önünü açmak için ve yeniden seçilecek yönetimin önünü açmak için istifa ediyorum" dedi.

Dershane sorunundan kaynaklı tepkileri de istifaya gerekçe olarak gösteren Çalbay, "Ben istifa etmesem bile bu saatten sonra teşkilatı oluşturamam. Arkadaşlarda ikna olacak gibi değil. Aday açıklanmadan önce halkımızın dershane konusunda da tepkisi vardı. Aday açıklandıktan sonra aday tepkisi de dershanelerle birleşince böyle bir sonuç çıktı" ifadelerini kullandı.

Atalay ve Çalbay yanı sıra AKP'li 15 yönetici toplu istifa dilekçelerini AKP Genel Merkezi'ne ilettiği belirtildi.

Bu arada Bingöl'deki istifaların hemen ardından AKP Elazığ İl Başkanlığı'nın Ağın, Sivrice, Baskil ve Alacakaya ilçe teşkilatlarına yazı yazarak, istifalarını istediği gelen bilgiler arasında.

Yazıya henüz herhangi bir cevap verilmezken, tebliğe rağmen istifa etmeyen ilçe teşkilatlarının genel merkez tarafından feshedileceği ve bu ilçelere geçici yönetim atanacağı bildirildi. (BİNGÖL)
 

ÖNCEKİ HABER

Manisa\'da bir asker ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Siirt \'KCK\' davasında 4 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...