02 Aralık 2013 16:12

Köylüler sınıra yakın yerde ev istemiyor

Hatay Reyhanlı’da evleri, yapımı süren baraj nedeniyle sular altında kalacak 170 haneli Mehmetbeyli köylüleri, devlet tarafından kendilerine Suriye sınırına yakın bir yerin gösterildiğini, kendilerinin ise sınıra yakında yerde yaşamak istemediklerini belirtti.

Köylüler sınıra yakın yerde ev istemiyor
Paylaş

Hatay Reyhanlı’da evleri, yapımı süren baraj nedeniyle sular altında kalacak 170 haneli Mehmetbeyli köylüleri, devlet tarafından kendilerine Suriye sınırına yakın bir yerin gösterildiğini, kendilerinin ise sınıra yakında yerde yaşamak istemediklerini belirtti. Mehmetbeyli Köyü Muhtar Azası Hüseyin Daşer, yapımı süren Reyhanlı Barajı nedeniyle devlet tarafından kendilerine tahsis edilen alanın Suriye sınırına çok yakın olduğunu belirterek, sınıra yakın yerde yaşamak istemediklerini söyledi. Daşer, “Köyümüze 2-3 kilometre mesafede bulunan Suriye sınırı yakınında ev yeri verilerek oturmamız isteniyor. Burası daha önce mayınlı bölge olarak belirtilmişti. Diğer sınır köylerinde yaşanan sıkıntıları bizler yaşamak istemiyoruz” dedi.

Köylülerden Ali Bilmez, Leyla Karadağ, Zahide Yatar ve Güllü Yücedağ da, Suriye’deki olaylar nedeniyle sınıra yakın yerde yaşamanın zor olduğunu belirterek, “Sınıra uzak bir yerde oturmak istiyoruz” diye konuştu.

‘ZORLAMA YOK’

Yetkililer ise baraj suları altında kalacak olan yerleşim yerlerindeki tüm taşınmazların istimlak edildiğini ve istimlak paralarının da ödemelerinin devam ettiğini belirterek, vatandaşların ‘istemiyoruz’ dedikleri yerdeki arsaların hak sahiplerine ücretsiz tahsis edileceğini söyledi. Yetkililer ayrıca, kimseyi zorlamadıklarını da belirtirken, maddi durumu iyi olmayan 42 kişi için de ücretsiz ev yapılacağını sözlerine ekledi. (Hatay/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İran\'da idama karşı 1800 tutuklu açlık grevine girdi

SONRAKİ HABER

Sular çekildi, kral yolu ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...