02 Aralık 2013 15:36

Dışarıda şiddet içeride mobbing

İzmir Menemen Devlet Hastanesinde çalışan SES üyesi sağlık çalışanları hastane yönetimi tarafından kendilerine uygulanan baskı, mobbing ve sürgün politikalarını protesto etti.

Dışarıda şiddet içeride mobbing
Paylaş

İzmir Menemen Devlet Hastanesinde çalışan SES üyesi sağlık çalışanları hastane yönetimi tarafından kendilerine uygulanan baskı, mobbing ve sürgün politikalarını protesto etti. Açıklamaya TTB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sürenkök ile Dev Sağlık-İş İzmir Şube yöneticileri de katıldı. Hastane bahçesinde toplanan SES üyelerine hastanede bulunan hasta yakınları da destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde Doktor Ali Rıza Erdeniz bir hasta tarafından önce tehdit edilmiş daha sonra aynı hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı. SES üyeleri bu durumu hastane yönetimine bildirerek güvenlik görevlilerinin sayıca ve nitelik olarak geliştirilmesini istemişlerdi. Doktor saldırıya uğrarken bir şey yapamayan güvenlik görevlileri, hastanede çalışan taşeron işçilerin örgütlenmesi çalışması yapmak isteyen doktorları ise engellemeye çalışmıştı.

Bu durumu protesto eden SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, Hastane Yöneticisi Nusret Ayaz’ı görevini layıkıyla yapmaya çağırarak, sağlık çalışanları üzerindeki uyguladığı baskı ve psikolojik şiddete son verilmesini istedi.

MOBBİNG VE SÜRGÜN SİSTEMATİK HALE GELDİ

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur hak arayan bütün doktorların sürgünle karşı karşıya geldiğini belirterek hem doktorların hem de hastaların mağdur olduğunu belirtti. “Dr. Hakan Uçar sırf SES üyesi olması ve hastanede yaşanan haksızlıklara teslim olmaması nedeniyle düzmece yöntemlerle yargılanıyor. Asıl yargılanması gerekenler ise Menemen Devlet Hastanesinde koltuk, makam işgal etmeye devam ediyor” diyen Atanur yöneticilerin şiddeti sona erdirmesini istediklerini belirtti.

Fatih Sürenkök de, “Artık hastaneler özel işletmeler olarak görülüyor. Doktorlardan hastalarla daha fazla ilgilenmesi değil daha fazla para kazandırması bekleniyor. Bizler bu duruma karşı çıktığımız için, hastanelerin özel işletme haline gelmesinin, hastaların müşteri olarak görülmesini istemediğimiz için baskı görüyoruz. Sizler doktorlarınıza, hemşirelerinize sahip çıkın, haklarınıza sahip çıkın” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Apê Musa\'nın katili hakim karşısında

SONRAKİ HABER

Topbaş\'tan Kule yorumu: Hele yargı kararını bir görelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...