04 Haziran 2011 15:22

Avcı, Tüzel lehine seçimlerden çekildi

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku 3. Bölge Milletvekili Adaylarından Mustafa Avcı aynı bölgedeki diğer aday Abdullah Levent Tüzel lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kararını açıklayan Avcı, bundan sonra yoldaşım Tüzel için çalışacağım dedi.Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’u İst

Avcı, Tüzel lehine seçimlerden çekildi
Paylaş

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’u İstanbul üçüncü bölgede 2 aday göstermişti. Adaylardan Mustafa Avcı 3. Bölgedeki diğer aday Abdullah Levent Tüzel lehine çekildiğini açıkladı.

Mustafa Avcı, BDP Bağcılar ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında "Sürecin darlığından kaynaklı oluşturduğumuz ittifakın stratejik önemi ve konumu konusunda riske girmemek adına" adaylıktan çekildiğini açıkladı. Avcı, "Şimdiye kadar aday olarak nasıl bir sorumluluk üstlendiysem, bundan sonra da yoldaşım Abdullah Levent Tüzel için bu sorumluluğu yerine getireceğim" dedi. Önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek başladığı konuşmasında AKP hükümetinin çözümsüzlükte ısrar ettiğini ve tekçi zihniyetinden vazgeçmediğini dile getiren Avcı, "Kürt halk önderliğinin 15 Haziran tarihine işaret etmesi söz konusu. Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklanan bu savaş, bu topluma ağır faturalara neden oldu. Seçim sürecinde yaptığımız bütün çalışmalarda artık toplumun yeter dediğini gördük" dedi.  "Özellikle 15 Ağustos 2010 tarihinden bu yana KCK'nin aydın, yazar, sanatçı, demokratik kitle örgütleri ve bizim de içinde bulunduğumuz sol yelpazenin içerisinde örgütlü siyasi partilerin de talebiyle ilan ettiği bir eylemsizlik kararı var" diyen Avcı, "Hükümetten de bu konuda bazı talepler vardı. Hükümet, bu taleplere cevap vermek yerine, seçime bir hafta kalmasına kadar bu taleplerin tam tersini uyguladı. Demokratik bir anayasa için demokratik bir parlamentoya sunulmak üzere bir anayasa komisyonu oluşacaktı, anadil önündeki engeller kaldırılacaktı, yüzde 10'luk anti-demokratik siyasi partiler kanunundaki seçim barajının düşürülmesi ya da ortadan kaldırılması söz konusu olacaktı. Hukuksuz bir şekilde 2 yıldan fazladır, KCK davasında tutuklu bulunan arkadaşlarımızın serbest bırakılması talebimiz vardı, hepsinin toplamında Kürt halk önderliğinin demokratikleşme sürecindeki rolünü oynayabilmesi için mevcut içerisinde bulunduğu koşulların değiştirilecekti, fakat bunların hiçbirisi yerine getirilmedi. Gelinen noktada tüm bu olumsuzluklar AKP şahsında bugüne kadar sürüp geldi" diye konuştu.

'BLOK HÜKÜMETİ KORKUTTU'

Avcı, emek, demokrasi ve özgürlük güçleri olarak buna çare olarak, hükümetten beklenti içerisinde olmak yerine kendi sorunlarını yine kendileri çözme yönünde bir irade ortaya çıkardıklarını da ifade etti. Kürtlerin dostlarıyla buluştuğu Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku ile stratejik bir üstünlük oluşturduklarını dile getiren Avcı, oluşturdukları bu ittifakın bir "seçim ittifakı değil, çözüm ittifakı" olduğunun altını çizdi. Avcı, seçimden sonra da güçlenerek rol ve misyonunu oynayacak bir yapı olan blok ittifakının AKP Hükümeti şahsında sistemi ürkütmesi nedeniylem sistemin gerçek yüzünü YSK kararında olduğu gibi göstererek saldırganlaştığını söyledi.

'SÜRE DARLIĞINDAN İTTİFAKIN ÖNEMİNİ KAVRATAMADIK'

Blokun önemini bu sözlerle vurgulayan Avcı, çekilme gerekçesini ise şu sözlerle ifade etti: "Kendi iç çalışmalarımızda sürecin darlığından kaynaklı ittifakın stratejik önemi ve konumunu özellikle yurtsever kamuoyuna ve halka anlatmakta zorlandık. Bu bizim eksikliğimiz. Geldiğimiz noktada blok ve ittifak mantığını kamuoyuna yeterince anlatamadığımızdan kaynaklı çeşitli riskler, her defasında bizim tarafımızdan denetim altına alınmaya çalışıldı. Özellikle İstanbul 3. Bölge için söylüyorum. Bu riskleri yönetmeye çalıştık. Seçime bir hafta kala yine belki bizim özeleştirimiz olarak algılanabilir. Bu riskleri kontrol edemedik. Önümüzdeki süreci ve blok zihniyetini zedeleyebilecek noktaya geldi. Bu açıdan hareketle örgütsel olarak bir kararlaşma yaşadık. Dolayısıyla ben 3. bölge adaylığımdan yoldaşım Abdullah Levent Tüzel adına geri çekilme kararımı şuan sizlere iletmek üzere bu basın toplantısı düzenledim. Bundan sonra şimdiye kadar aday olarak nasıl bir sorumluluk üstlendiysem bundan sonra da yoldaşım Abdullah Levent Tüzel için bu sorumluluğu yerine getireceğim."

'AYNI MORAL VE MOTİVASYONLA TÜZEL'İN YANINDAYIM'

Çekilme kararının gerekçelerini açıkladıktan sonra İstanbul 3. Bölgede Bloğun diğer adayı olan Abdullah Levent Tüzel için sabah saat 09.00'dan gece yarılarına kadar adaymış gibi çalışmayı sürdüreceğini aktaran Avcı, örgütsel sorumluluğu, görev ve misyonunun da zaten bunu gerektirdiğini söyledi. Avcı, bu güne kadar çalışmalarında yer almış arkadaşlarının da bundan sonrada sistemin üzerlerinde oynamak istediği bütün oyunları ve ortaya çıkan riskleri boşa çıkarmak üzere aynı heyecan, moral ve motivasyonla seçim çalışmalarına yüklenmeleri gerektiğini söyledi.

'BLOKU KORUMAK GEREKİR'

Avcı, önümüzdeki süreçte artık "savaşa yeter" diyen tüm kesimlerle birlikte demokratik bir Türkiye, demokratik bir toplum, demokratik bir siyaset, demokratik bir anayasa ve eşit, özgür ve onurlu bir arada yaşam için birlikte kenetlenerek bu sürece karşılık vermek zorunda olduklarının altını çizdi. 12 Haziran'da verilecek hiçbir oyun şahsa değil, bloğa verilecek oy olduğunu kaydeden Avcı, "Levent Yoldaşıma verilecek oy blokun şahsına verilecek oydur ve ülkemizin, halkımızın emekçi kesimlerinin ve sorunu çözülmemiş tüm toplumsal kesimlerin geleceğini belirleyecek. Bu bilinçle seçim çalışmaları yürüten tüm çalışanların kişiler etrafında kenetlenmekten ziyade Bloğu koruma ve sahiplenme şahsında hareket etme" çağrısında bulundu.


SOYLU: OY HEDEFİ 200 BİN

Kararı değerlendiren Barış ve Demokrasi Partisi PM Üyesi Cesim Soylu, Blokun birliğinin güçlü ve devamlı olmasının önemsediklerine dikkat çekerken blok adaylarının meclise güçlü girmesi için kararı parti olarak onayladıklarını söyledi.

Soylu Avcı’nın adaylıktan çekilmesine ilişkin şunları söyledi: Emek Demokrasi ve Özgürlük Blokunun oluşturduğu güç birlikteliğinin sürekliliği ve adaylarının meclise girebilmesinin önemi ortadadır. Biz de Barış ve Demokrasi Partisi olarak Sayın Mustafa Avcı’nın, 3. Bölge’deki diğer adayımız Sayın Abdullah Levent Tüzel lehine adaylıktan çekilmesini onayladık ve destekliyoruz. Hedeflediğimiz sayıda temsilcimizi seçimlerden başarılı sonuç alarak meclise göndereceğiz. Blok'un 3. Bölgede oy hedefi 200 bin.. Bu iki adayı da çıkarmaya yetiyor. Ancak, Blok'a kalıcı bir işbirliği gözüyle bakıldığından, "her ihtimale karşı", riske atmamak için Mustafa Avcı çekildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ha twitter ha tevatür

SONRAKİ HABER

Özerklik yürüyüşü Diyarbakır'dan başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa