02 Aralık 2013 14:21

Arınç sansürü savundu

Bülent Arınç Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ‘Demokratikleşme paketini’ açıkladığı toplantıya aralarında gazetemizin ve Hayat Televizyonu'nun da olduğu gazete ve televizyonların katılımının engellenmesinin sansür olmadığını savundu.

Arınç sansürü savundu
Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Başbakan Tayyip Erdoğan'ın  ‘Demokratikleşme paketini’ açıkladığı toplantıya aralarında gazetemizin de olduğu gazete ve televizyonların katılımının engellenmesinin sansür olmadığını savunarak akreditasyonun da sansür anlamına gelmediğini iddia etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “30 Eylül 2013 tarihinde Ankara’da, ‘Demokratikleşme paketini’ açıkladığınız basın toplantısına bazı basın kuruluşlarını çağırmamanız sansür değil midir? Bu toplantıya Sözcü, Aydınlık, Birgün, Sol, Yeni Çağ, Evrensel, Özgür Gündem gazeteleri ile Halk TV, Hayat TV ve İMC TV’nin temsilcilerinin, muhabirlerinin katılmasını engelleme gerekçeniz nedir? Demokrasi ile ilgili toplantının sansür uygulamasına tabi olması çelişkili bir durum değil midir?​” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Arınç, “Demokratikleşme paketinin açıklanacağı duyurusuna istinaden, Başbakanlığa akredite basın-yayın organlarının temsilcileri anılan toplantıya katılmışlardır. Önergede adı geçen basın-yayın organları Başbakanlığa akredite değillerdir. Dünyanın her yerinde gerçekleştirilmekte olan akreditasyon uygulaması sansür olarak değerlendirilmemektedir” dedi. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

KURDÎ-DER’e kapatma davası

SONRAKİ HABER

ABD’ye balon uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa