02 Aralık 2013 14:13

‘Skandallar abidesi sınav’

Eğitim Sen, geçtiğimiz hafta ilk ikisi gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nı “skandallar abidesi” olarak niteledi.

‘Skandallar abidesi sınav’
Paylaş

Eğitim Sen, geçtiğimiz hafta ilk ikisi gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nı “skandallar abidesi” olarak niteledi.

Sendikadan yapılan açıklamada, “Öğrencilerin sorumlu oldukları derslerin belirleniş biçiminden, sınavda sorulan soruların içeriğine kadar pek çok uygulama, Türkiye’de eğitim sisteminin en çok eleştirilen eşitsizliğe dayalı, adaletsiz ve dayatmalarla dolu iç yüzünü bir kez daha göstermiştir. Kaldı ki SBS’yi “zulüm” olarak görenlerin, SBS yerine 6 ayrı dersten yapılacak sınavları getirmeleri ve böylelikle sınav sayısını artırmaları başlı başına bir skandaldır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, AKP’nin eğitim politikalarının çocukların geleceğini karartmaması için tüm velilere çağrı yapıldı. Eğitim Sen sınava ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:
*Fen ve Teknoloji Sınavı ölçme-değerlendirme kriterlerine aykırı oluşturulmuştur. Sınav tarihine kadar 8 saat işlenmiş II. Ünite konularından daha fazla soru çıktı.
*Down sendromu, otizm, zihinsel engeller gibi sorunları bulunan ve kaynaştırma yoluyla eğitime devam eden öğrencilere yönelik hiçbir önlem alınmadı. Kaynaştırma öğrencileri açıkça mağdur edilmiştir.
*Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi soruları “Tek din, tek mezhep” dayatmasını gözler önüne serdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana\'da BDP\'nin tabelası indirildi

SONRAKİ HABER

Van Belediyesinden depremzedelere yardım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...