02 Aralık 2013 14:02

Adana'da BDP'nin tabelası indirildi

BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, parti tabelasının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce indirilmesine tepki göstererek, kentte partilerine yönelik saldırıların arttığını söyledi.

Adana\'da BDP\'nin tabelası indirildi
Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adana İl Örgütü, parti tabelasının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce indirilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Parti binası önündeki açıklamaya, BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, İHD Adana Şube Başkanı Şahin Kılıç ile çok sayıda kişi katıldı. Sabah saatlerinde geldiklerinde partilerinin giriş kapısında bulunan parti tabelasının ve yer paspasının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce söküldüğünü belirten Bayrak, aynı katta bulunan DSP'nin tabelasına ise karışılmadığını söyledi.

Bayrak, Adana'nın Yüreğir ilçesinde 18 Kasım günü bir grubun gösteri yaptığı sırada caddeden geçmek isteyen belediye otobüsünün çarptığı 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran ile otobüs şoförü Ali Köse'nin yaşamını yitirdiği olayın ardından Adana polisinin BDP'yi hedef gösterdiğini kaydederek, bu olayla bağlantılı parti binalarına saldırılar yapıldığını ifade etti. Baskılara ve saldırılara karşı parti binalarını koruyacaklarını vurgulayan Bayrak, Kürt halkı olarak provokasyona gelmeyeceklerini söyledi.

Bayrak, BDP'ye yönelik saldırılara ilişkin Adana emniyeti hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Japonya: ABD yanımızda

SONRAKİ HABER

‘Skandallar abidesi sınav’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...