02 Aralık 2013 09:07

Irak’ta Kasım ayında 948 kişi öldürüldü

Irak’ta kan durmuyor. Kasım ayı boyunca ülkede düzenlenen saldırılarda 948 kişi yaşamını yitirdi. Öldürülenlerin 852’si sivil, 53’ü polis, 43’ü ise asker.

Irak’ta Kasım ayında 948 kişi öldürüldü
Paylaş

Irak’ta kan durmuyor. Pazar günü el Kaide’ye karşı savaşan bir milisin cenazesine gerçekleştirilen intihar saldırısında 12 kişi yaşamını yitirdi, 28 kişi yaralandı. Kasım ayı boyunca ülkede düzenlenen saldırılarda 948 kişi yaşamını yitirdi. Irak Sağlık ve Savunma Bakanlığı’nın derlediği bilgilere göre öldürülenlerin 852’si sivil, 53’ü polis, 43’ü ise asker. Irak İçişleri Bakanlığı ise ölü sayısını 1121 olarak veriyor.

Hükümet saldırılardan el Kaide’yi sorumlu tutarken, komşu Suriye’de devam eden iç savaşın da Irak’taki şiddeti artırdığı belirtiliyor. Hemen her gün bir saldırının gerçekleştiği ülkede, saldırıların üstlenilmemesi de dikkat çekiyor. Saldırılar askeri noktaların yanı sıra kafe, restoran, futbol sahası gibi kamusal alanlarda gerçekleştiriliyor.

Son olarak Pazar günü el Vecihiye’de el Kaide’ye karşı ABD güçleriyle işbirliği yapan Sünni bir milis grubun üyesinin cenazesine düzenlenen saldırıda 12 kişi öldürüldü, 28 kişi ise yaralandı. Bağdat’ın batısındaki bir saldırıda da 4 kişi öldürüldü.

30 Nisan 2014’te genel seçimlere gidecek olan Irak’ta 7 bin kişinin benzeri saldırılarda yaşamını yitirdiği 2013 yılı, 2008’den bu yana en kanlı yıl oldu. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da binler ABD\'ye karşı eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Savcı uyudu, mahkeme çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...