01 Aralık 2013 19:21

Milas’ta Başbakan sıkıyönetimi : 28 gözaltı

Başbakan Tayyip Erdoğan Muğla'nın Milas ilçesini gelişi öncesi polis adeta sıkıyönetim ilan etti. 6 ilden gelen çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Tören öncesinde eylem hazırlığı yaptığı iddia edilen toplam 28 kişi gözaltına alındı.

Milas’ta Başbakan sıkıyönetimi : 28 gözaltı
Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan Muğla'nın Milas ilçesini gelişi öncesi polis adeta sıkıyönetim ilan etti. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet’in bölgede kuş uçurtmadığı toplu açılış töreni öncesinde 6 ilden gelen çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Tören öncesinde eylem hazırlığı yaptığı iddia edilen toplam 28 kişi gözaltına alınarak, Emniyet'e götürüldü. Başbakan Erdoğan'ın helikopterinin indiği Milas Şehir Stadı’nın bulunduğu Kardelen Caddesi ve yan sokakları da 3 saat önceden trafiğe kapatıldı. Başbakan'ın gelişi nedeniyle ilçedeki 8 cadde ve 25 sokağın trafiğe kapatılması nedeniyle Milaslılar, sıkıntı yaşadı.

Toplu açılış törenin yapıldığı Atapark Meydanı’nda konuşan Erdoğan Milas’taki yatırımlardan detaylı olarak anlatarak şunları söyledi: "Bugün açılışını yapacağımız tüm eserlerin Milas’a hayırlı olmasını diliyorum. Milas’taki bu toplu açılışta farklı kalemlerde 25 milyon TL’lik yatırımı Milaslılar'ın hizmetine sunuyoruz"

YİNE ‘TEK MİLLET’ VURGUSU


"Burada da söylüyorum. Kuzey güney doğu batıda tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan diyorum" diyen Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi; "Ama Başbakan, Muğla’da söylediğini Hakkari’de Sinop, Konya’da da söylüyor. Ama muhalefet Sivas, Sinop’tan öteye gidemiyor. Gittikleri zaman Hakkari’de bayrağımızı sallayamıyor. Tek millet dedik. Türkü, Kürdü, Romanı, Gürcüsü var. Ben Türkü de Lazı, Çerkez’i, Kürdü de seviyorum. Neden. Beni yaradan Allah onları yarattığı için seviyorum, ayrım yok. Bizim tek bayrağımız var. Başka bir bayrak kabul mümkün değil. Parlamentonun çatısı altında olup kongrelerinde bayrağımıza saygısızlık yapanlar bu ülkede saygı göremezler. Bunu bilmeleri lazım. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilalimiz bağımsızlığımızın işareti. Yıldızımız şehidimizin sembolüdür. Unutmayın bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz bu yola böyle çıktık. Böyle yürüyoruz. Üçüncüsü vatan dedik. 780 bin kilometrekareyle vatan. Bu vatanda operasyon kimseye yaptırmayız. Kimsenin de gücü buna yetmez. Bu topraklarda kardeşçe yaşacağız, oturacağız. Birileri rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsun? Bu topraklar hepimize yeter. Kürt’e, Türk’e. Bu rahatsızlık niye. Onun için biz yere sağlam basıyoruz, yolumuza böyle devam edeceğiz. Onun için milli birlik beraberlik dedik barış süreci dedik. Diyarbakır’ da 10 binler, Bismil’de 40 bin kişi. Hele hele bir gencin otobüste yanıma gelip 'Başbakanım artık barışa susadık' deyişi çok anlamlıydı. Üç ay sonra askere gidecek. İşte biz on binleri kucaklaştırmak için oradaydık. Barzani, Şivan Perver, Tatlıses oradaydı. Niçin? Bu ülkenin birliği beraberliği kardeşliği kucaklaşmak için oradaydık. Buna hasretiz. Bizi bölmek isteyenlere ne olur fırsat vermeyin, biz ne Türkçülük, ne Lazlık, ne Romanlıktan, ne Kürtçülük ne şundan ne bundan yanayız. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından yanayız. Bize bu yeter. Kürt, Türk’e, Türk Kürt’e saygı duyacak. Hepimiz birbirimize saygı duyacağız insan olduğu için. Biz milletimize söz verdik." (Muğla/DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Tuncel: HDP yeni zihniyetin temsilcisi

SONRAKİ HABER

Trabzonspor - Kayseri Erciyesspor: 3-1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa