01 Aralık 2013 18:03

Eskişehir'de 'eczaneler cumartesi kapatılsın' yürüyüşü

Eskişehir'de bir araya gelen eczacı teknisyenleri, çalıştıkları eczanelerin cumartesi günleri kapalı olması için yürüyüş yaptı.

Eskişehir\'de \'eczaneler cumartesi kapatılsın\' yürüyüşü
Paylaş

Eskişehir'de bir araya gelen eczacı teknisyenleri, çalıştıkları eczanelerin cumartesi günleri kapalı olması için yürüyüş yaptı.

Eskişehir Bilecik Eczane Teknisyenleri Derneği (EBED) tarafından düzenlenen yürüyüş Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda başladı. Yürüyüşe Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Aydın Dağ, EBED Eskişehir Şubesi Başkanı Metin Yıldız'la birlikte yaklaşık 100 kişi katıldı. Kalabalık ellerinde 'Eczaneler cumartesi kapansın', 'Teknisiyen eczacı istiyor oda neyi bekliyor?', 'Sosyal haklarımızı istiyoruz' ve 'Bilecik tatil Eskişehir'in suçu ne?' yazılı dövizler taşıdı.

Yaklaşık 2 kilometre mesafedeki İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar çeşitli sloganlar atarak yürüyen kalabalığa hitaben konuşma yapan EDED Şube Başkanı Metin Yıldız şunları söyledi:

" Cumartesi günleri nöbet sistemiyle eczanelerin kapatılmasını istiyoruz. Bizler eczacılarımızla etle tırnak gibiyiz. Ayrılamayız ayrılsak her iki tarafından da canı acır. Son derece fedakarca çalışan eczane teknisyeni arkadaşların neden hala dikkate alınmadığını anlamış değiliz. Bizi bugün sokağa döken oda yönetiminin bir an önce cumartesi günleri nöbet sistemiyle eczaneleri kapatarak çalışma saatlerimizi düzene sokmasını istiyoruz. Bizler sağlıklı yaşamalıyız ki sağlıklı hizmet verelim. Eczacılarımızın çoğunluğunda cumartesi günleri eczanelerin kapatılması kendi menfaatlerine olacağından Eczacı Odamızın bizlerin sesini duymanı bizleri dikkate almasını ve bir an önce eczanelerin cumartesi kapanması için formül üretmesini istiyoruz." (Eskişehir/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Eğitim sistemini yerel yönetimlere devredin’

SONRAKİ HABER

Ruhban Okulu’nun açılmasına Fethiye camii şartı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...