01 Aralık 2013 17:34

Erdoğan yine faiz lobisine sarıldı

Başbakan Erdoğan’ın, Fethiye'de katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada gündeminde Gülen cemaatiyle yaşadıkları tartışmalar ve faiz lobisi vardı. Erdoğan, konuşmasında “Paranız kadar yorganınız kadar ayağınızı uzatın” açıklamalarında bulundu.

Erdoğan yine faiz lobisine sarıldı
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın,  Muğla’nın Fethiye ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada gündeminde Gülen cemaatiyle yaşadıkları tartışmalar ve faiz lobisi vardı. Erdoğan, konuşmasında “Paranız kadar yorganınız kadar ayağınızı uzatın” açıklamalarında bulundu.

‘SİYASETİMİZ BİRLİK SİYASETİ’

“Bizim siyasetimiz ideoloji siyaseti değildir" diyen Erdoğan son dönemde Gülen cemaatiyle yaşadıkları tartışmalara isim vermeden değinerek, birlik ve beraberlik siyaseti ürettikleri iddiasında bulundu. Erdoğan, "Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Yola çıkarken söyledik, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz diye. 11 yıldır bunu yaptık, bunu yapıyoruz, yapacağız. Bizim siyasetimiz korkutma, sindirme, istismar siyaseti hiç değildir” şeklinde konuştu.

‘BİLİM NAKIŞ NAKIŞ İŞLESİN’

İktidarları döneminde eğitim alanında attıkları adımların ortada olduğunu söyleyen Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinde yapılmış olan derslikler kadar neredeyse derslik yaptık. Okul yaptık. Bu okullarımızda doğru dürüst bilişim teknolojisi sınıfı yoktu, biz bunu yaptık. Okullarımıza bilgisayarlar gönderdik. Niye, ‘Dünyada bilişim teknolojileri gelişiyor. Öyleyse bizim okullarımızda bunun gelişmesi lazım’ dedik” diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar’ı büyükşehir belediye başkan adayı ilan ettiklerini aktaran Erdoğan, büyükşehir belediyesine artık bilimin "nakış nakış" işlenmesini istediklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Devlet bize verdiği sözü unuttu

SONRAKİ HABER

‘Eğitim sistemini yerel yönetimlere devredin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...