01 Aralık 2013 16:44

Bangkok’a askerler sevk edildi

Tayland’da hükümetin istifası talebiyle yapılan gösteriler devam ederken, Bakanlık binalarını önünde barikat kuran çevik kuvvete destek için başkent Bangkok’a askeri birlikler sevkedildi.

Bangkok’a askerler sevk edildi
Paylaş

Tayland’da hükümetin istifası talebiyle yapılan gösteriler devam ederken, Bakanlık binalarını önünde barikat kuran çevik kuvvete destek için başkent Bangkok’a askeri birlikler sevkedildi. Ayrıca protestolara öncülük eden muhalefet lideri Suthep Togsuban genel grev çağrısında bulundu.

‘HÜKÜMET HALK DARBESİ İLE DEVRİLECEK’

Başbakan Yingluk Şinavatra’yı “Halk darbesiyle” devirmeye kararlı olduklarını söyleyen Taylandlılar, dünü “Zafer Günü” ilan ettiler. Eylemlere öncülük eden Sivil Demokrasi Hareketi, hükümetin devrilip yerine “Halk Konseyi”nin gelebilmesi için göstericilere tüm güçleriyle saldırıya geçme çağrısında bulundu.

Hükümet karşıtı gösterilerde dün bir kaç televizyon binasını basıldı ve yayınları kontrol altına alındı. Bangkok Post gazetesi, hükümet karşıtı göstericilerin PBS televizyonu binasını ele geçirdiğini ve liderlerinin konuşmalarını yayınlamasını talep ettiği bildirdi.

Bu arada hükümet taraftarı göstericiler de Bangkok’ta toplanırken, hükümet karşıtı gruplarla çatışma yaşandı.  Silah seslerinin duyulması ile de panik yaşanırken, olayda 2 kişinin öldüğü açıkladı. 40’dan fazla da yaralı olduğu söylendi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetinin üzeri örtülmesin

SONRAKİ HABER

Yüksek gerilim hattında can pazarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...