01 Aralık 2013 12:57

Adıyaman'da Alevilerin evleri ve araçları işaretlendi

Adıyaman’da Alevi ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Yenimahalle'de yeni bir işaretleme olayı yaşandı. Vatandaşların bahçe duvarına, kapılarına, araçlarına ve direklere çarpı işareti atıldı.

Adıyaman\'da Alevilerin evleri ve araçları işaretlendi
Paylaş

Doğan Sekmen / Metin Alan

Sık sık kapı, parti, sendika, kafe işaretlemeleriyle gündeme gelen Adıyaman’da Alevi  ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Yenimahalle'de yeni bir işaretleme olayı yaşandı. Vatandaşların bahçe duvarına, kapılarına, araçlarına ve direklere çarpı işareti atıldı.

Dün gece geç saatlerde yaşanan olayın bir benzeri bundan iki yıl önce aynı mahallede yine yaşanmış ve olayın failleri ortaya çıkarılmadığı gibi devlet erkânından kamuoyuna  ‘’çocuk işi’’ olarak lanse edilmeye çalışılıp üstü kapatılmak istenmişti.  Kapı, ev ve iş yeri işaretleri Adıyaman’da başlayıp Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Alevilerin yoğun yaşadığı mahallerde de devam etmişti.

Akşam saatlerinde evlerinin kapılarındaki işaretleri fark eden mahalle halkı sokağa çıkıp başka evlere işaret konulup konulmadığını kontrol etmek için mahalledeki tüm evleri gezdiklerini, kapılarda ve pencerelerde aynı işarettin konulduğunu söyledi. Evleri işaretlenen Alevi yurttaşlar, daha önce yaşadıkları kapı işaretleme olayında  "çocukların işi" açıklamasını hatırlatarak, olayın faillerinin bulunmamasına tepki gösterdi, polislere "Bu da mı çocuk işi?" diye soran mahalleli, 40’a yakın evin işaretlendiğini belirtti.

Görgü tanıkları yüzlerini gizleyen iki gencin kapıları işaretlediklerini, fark edildiklerini anlayınca koşarak hızla uzaklaştıklarını söylüyor. Polisi aramalarına rağmen polisin saatler sonra mahalleye geldiğini belirten mahalleliler tepkilerini dağılmayıp evlerine dönmemekle gösterdi. Mahalledeki evlerin sürekli işaretlenmesinden dolayı insanların huzursuz olduğunu belirten vatandaşlar polislere tepki göstererek "Neden buraların güvenliği alınmıyor" dedi. Mahalle halkı "Eğer devlet bizim güvenliğimizi sağlayamıyorsa bizler kendi güvenliğimizi alır sokaklarda nöbet tutarız" sözleri ile yaşananlara tepkilerini dile getirdi.

İşaretlemeleri Adıyaman’da Alevi -Sünni kardeşliğini bozmak isteyenlerin yaptığını söyleyen mahalle sakinlerinden Fikret Tanrıverdi, "Daha önce evlerimizi işaretleyenler bulunmadı bulunamadığı  gibi üstü de örtülmek istendi. Bu işaretlemeyi yapan kişi veya kişiler ortaya çıkarılmadığı için cesaretlenerek Aleviler üzerinde baskı kurmaya devam edecektir" dedi

"Artık yeter"  diyen mahhale sakinlerinden Ali Beke de Emniyetin ve valliğin sorumluları bir an önce ortaya çıkarması gerektiğini söyledi. Beke, "Aleviler üzerinden kimlerin ne yapmaya çalıştığını biliyoruz" dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zaman\'ın istihbarat şefi: O bira kutuları camiye sonradan kondu

SONRAKİ HABER

Irak: Hava sahasını kapatmadık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...