01 Aralık 2013 09:02

‘Cezaevinde işkence’ haberine suç duyurusu

Kayseri Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumunda mahkumlara işkence yapıldığı iddiasını haberleştiren Gazetemiz Muhabiri Veli Şahin ve Kayseri Olay Gazetesi Haber Müdürü Nejdet Kala hakkında, Cezaevi Müdürü suç duyurusunda bulundu.

‘Cezaevinde işkence’ haberine suç duyurusu
Paylaş

Kayseri Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumunda mahkumlara işkence yapıldığı iddiasını haberleştiren Gazetemiz Muhabiri Veli Şahin ve Kayseri Olay Gazetesi Haber Müdürü Nejdet Kala hakkında, Cezaevi Müdürü suç duyurusunda bulundu. Haber, 24 Ekim Perşembe günü “Önce Zulüm Sonra Sürgün” başlığıyla gazetemiz manşetinde yer almıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazetemiz Muhabiri Veli Şahin, Cezaevi Müdürü Hasan Olgaç’ın “beni hedef gösterdiler”, “asılsız haber yaptılar” gibi gerekçelerle şikâyette bulunduğunu belirtirken, ailelerin elinde işkenceye dair raporlar olduğunu ifade etti. Şahin şunları söyledi: “Haberimizden sonra bizlere başvuran aile yakınları, ‘görüşmeye gittiğimizde sırt, kafa, bacak ve gözlerinde morluklar olduğunu gördük. Mahkûmların üzerindeki şişlikler cop kullanılarak oluşmuş’ dedi. Ve ellerinde raporları vardı. Şimdi bu haberi yapmak suç mu oldu? Bu iddiaları yalanlayacak hiçbir çalışma ne Adalet Bakanlığı ne de Savcılık tarafından başlatıldı.”

SORUŞTURMA BAŞLATILSIN

Mahkum yakınlarının gazetemiz aracılığıyla Adalet Bakanlığına yönelttiği soruların hâlâ cevaplanmadığını kaydeden Veli Şahin, “‘Mahkumların vücudunda cop izleri mevcut, bu copları nerden sağladılar’ gibi sorular için araştırma başlatsınlar.” dedi.

Kayseri Olay Gazetesi Haber Müdürü Nejdet Kala ise, “bize yapılan suçlamaların aksine, mahkum yakınlarının serzenişlerini yazdık. Mahkum yakınları bize söylediklerinin aynısını Cezaevi Savcısına da söyledi” dedi. Cezaevi Müdürünün şikâyetini, “yargı yoluyla basının gözünü korkutmak” olarak değerlendirdi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meşrep bezirganlığına barikat

SONRAKİ HABER

Biraz ciddiyet lütfen!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...