01 Aralık 2013 08:44

İşçilere 'Ölürlerse ölsünler' yanıtı

İşten atıldıkları için direnişe geçen Hacettepe işçileri 20 gündür çadırda. Üniversite yönetimiyle görüşen ve “Bu soğukta insanları dışarıda bekletemezsiniz. Hasta olacaklar” diyen işçilerin iddiasına göre, Rektör Yardımcısı Fatih Kayıran’ın yanıtı “ölürlerse ölsünler” oldu.

İşçilere \'Ölürlerse ölsünler\' yanıtı
Paylaş

Birkan Bulut
Ankara


İşten atıldıkları için direnişe geçen Hacettepe işçileri 20 gündür çadırda. Üniversite yönetimiyle görüşen ve “Bu soğukta insanları dışarıda bekletemezsiniz. Hasta olacaklar” diyen işçilerin iddiasına göre, Rektör Yardımcısı Fatih Kayıran’ın yanıtı “ölürlerse ölsünler” oldu. Tıp Fakültesiyle nam salmış bir üniversite yöneticisinin bu cevabından sonra direnişçi işçilerden birinin kızı çadırda hastalandı.

İhale sürecinde eylem yaptıkları için işten atılan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan taşeron işçilerin direnişi 3. haftayı geride bırakıyor. Kampüsü direniş alanına çeviren işçiler, çadırda kurdukları sobayla ısınıyorlar. Sendikalar, meslek odaları ve gençlik örgütlerinin yanı sıra işten atılmayan arkadaşları da sık sık direnişteki işçilere destek ziyaretleri gerçekleştiriyor.

KAYIRAN ‘BEKLEMEDEYMİŞ’

Jale Bayır ilk işten atılan işçilerden. Eşiyle aynı yerde çalışan Bayır, yaptığı eylemden dolayı işten atıldı. İlkokula giden 2 kızıyla da direniş çadırında ilgilenen Bayır, eşiyle birlikte sırayla çocuklara bakıyor. Bayır, küçük kızı Irmak’ın soğuktan dolayı hasta olduğunu anlatıyor. Direniş çadırına girdiğimizde soba başında uyuyor bulduğumuz Irmak, annesinin yanından bir an olsun ayrılmıyor.

“Direncimiz iyi” diyen Bayır, üniversite yönetiminin elektriklerini kesmesinin ardından birkaç arkadaşıyla birlikte görüştüğü Rektör Yardımcısı Fatih Kayıran’la konuştuklarını şöyle anlatıyor; “Kayıran bizim yasa dışı işlerle uğraştığımızı söyledi. Biz de yasa dışıysa polis gelsin dediğimizde ‘zaten bekletiyorum’ dedi. ‘Bu soğukta insanları dışarıda bekletemezsiniz. Hasta olacaklar” dediğimizde cevabı “Ölürlerse ölsünler” oldu. Bayır, kızı Irmak’ın işte bu koşullarda ateşlenip hasta olduğunu belirtiyor.
Ali Gökmen ise önceden sima olarak tanıdığı işçilerle direnişte arkadaş olduğunu ifade etti. Önceki günlerde üniversite yönetiminin yine başka bir iş teklifiyle karşılarına geldiğini aktaran Gökmen, kabul etmediklerini söyledi. Gökmen “Biz bu direnişe 50 kişiyle çıktık, 50 kişiyle işe döneceğiz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Tüzel, Antalya\'da direnişçi işçileri ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Yatağan direnişi ‘OHAL’ altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...