01 Aralık 2013 08:39

Tüzel, Antalya'da direnişçi işçileri ziyaret etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Antalya ziyaretinde direnişteki işçilerle buluştu. Antalya ziyaretinde ilk olarak HDP İl Örgütünü ziyaret eden Tüzel daha sonra direnişteki Antalya Büyükşehir Belediyesi Parkbahçe işçileri ve Anteks işçileriyle buluştu.

Tüzel,  Antalya\'da direnişçi işçileri ziyaret etti
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Antalya ziyaretinde direnişteki işçilerle buluştu. Antalya ziyaretinde ilk olarak HDP İl Örgütünü ziyaret eden Tüzel daha sonra direnişteki Antalya Büyükşehir Belediyesi Parkbahçe işçileri ve Anteks işçileriyle buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne beraberindeki partililerle birlikte “Taşeron işçisi köle değildir”, “İşçiyiz, haklıyız, köle değiliz”, “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganları ile yürüyen Tüzel, belediye önünde direnişteki işçilerle açıklama yaptı.

İşçiler adına söz alan Hacı Temur, belediye ve taşeron firmanın maaşlarını düzenli ödemediği, ücretleri için eylem yaptıklarında kendilerine çok az bir miktar ödeme yapıldığını, bundan sonra yine aylarca maaş alamadıklarını, bunun üzerine tekrar eyleme çıktıklarında ise cevabın işten atma olduğunu dile getirdi. Temur, kazanıncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini ifade etti.

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise “Taşeron sistemi var olduğu müddetçe bu türden işten atmalar devam edecektir. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak, tüm ezilenlerin, hakkı yenenlerin, işten atılanların sesi olmaya devam edeceğiz. İşte tam da burada yerel belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini, taşeron sisteminin olmadığı ve tüm işçilerin kadrolu olduğu, insanca, hakça, demokratik, katılımcı, çevreye ve doğaya saygılı bir belediyeciliği hedefliyoruz. Bunun için kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” diye konuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile görüşme talebimize olumlu bir yanıt alamadıklarını belirten Tüzel, Büyükşehir Belediyesi ve taşeron firmanın bu yanlışından bir an önce geri dönmesini istedi.

TOPLANTIDA SORUNLAR  ANLATILDI

Açıklamanın ardından Levent Tüzel beraberindekilerle halkın sorunlarını dinlemek üzere Eğitim Sen Antalya Şube binasına geçti.

İlk sözü alan işten atılan Parkbahçeler taşeron işçileri, mücadelelerinin bugün 39. günü olduğunu, Halkların Demokratik Partisi bileşenlerinden, emek ve demokrasi güçlerinden, sendikalardan ve Antalya halkından destek beklediklerini dile getirdiler.

Daha sonra işten atılan Anteks işçileri, “Ülkedeki çoğu partiye, milletvekillerine sesimizi ulaştırdık ancak yalnızca Abdullah Levent Tüzel’den yanıt alabildik, bunun için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz Antalya’da CHP ile yaptığımız görüşmede kendileri bize yardımcı olamayacaklarını söylediler. Bizim patronumuzun Deniz Baykal’ın oğlu olduğu için böyle olduğunu düşündük. Daha sonra Anteks bize bir protokol anlaşması imzalatmak istedi ancak biz emeğimizin sadaka olmayacak kadar değerli olduğunu, siz bizim yıllarımızı, emeğimizi, çocuklarımızın geleceğini, sadaka olarak veremezsiniz. Biz haklarımızı kazanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Anteks işçileri sorunlarını anlattıkları bir dosyayı Levent Tüzel’e teslim ettiler.

Güvenlik emekçileri, Antalya’da Güvenlik-İş sendikasının kurulma aşamasını, Antalya’da Büyükşehir Belediyesine karşı verdikleri mücadeleyi şu an ise hızla sendikalarında örgütlenme çalışması içerisinde olduklarını dile getirdiler.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Antalya’da da büyük bir kadrolaşmanın yaşandığı, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürünün üyeleri olduğunu, dün itibarıyla kendisini görevden alıp Kemer’e sürgün edildiğini kaydetti.  (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir\'den \'Kentimizi birlikte yönetelim\' çağrısı

SONRAKİ HABER

İşçilere \'Ölürlerse ölsünler\' yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...