30 Kasım 2013 18:47

'Dünya Kupası’nda bile şike yaptım'

Dünya Kupası kura çekilişine 7 gün kala İngiltere’deki şike operasyonu futbol dünyasını karıştırdı.

\'Dünya Kupası’nda bile şike yaptım\'
Paylaş

Farklı liglerde oynanan maçlarda şike yaptıran Singapurlu Chann Sankaran’ın, Manchester’da bir oteldeki konuşmaları The Daily Telegraph gazetesi tarafından gizlice kaydedildi. Söz konusu kayıtlara göre Sankaran, “Ben Dünya Kupası’nda da şike yaptırdım. Şike yaptığım yerler Avusturalya, İskoçya, İrlanda, Dünya Kupası ve Dünya Kupası eleme maçları” dedi.
The Daily Telegraph gazetesinin şike soruşturması İngiliz futbol otoritelerini ayağa kaldırmış ve İngiltere’de temiz futbol oynandığını iddia edenlere darbe vurmuştu.
İngiltere Futbol Federasyonu, şike iddialarından uzak durmaya çalıştı ama gözaltına alınanlardan ikisinin tutuklanması, beşinin hala gözaltında tutulması üzerine olay büyüyünce zor durumda kaldı. Gözaltına alınanlardan 3’ünün İngiltere’de esas liglerde olmayan Conference ve Conference South liglerindeki kulüplerde oynayan futbolcular olduğu anlaşıldı.
The Sun gazetesi spor sayfasında yer verdiği “Futbol Federasyonu şike konusunda cahil” manşetli haberinde, İngiltere Futbol Federasyonu’nun futbolda yolsuzlukla ilgili olarak şike iddialarına kulaklarını tıkadığını yazdı.
Şike iddialarının Dünya Kupası’na kadar uzandığını bildiren Daily Mirror gazetesi, birinci sayfasından verdiği “Dünya Kupası’nda şike yaptım” başlıklı haberinde İngiltere’de yakalanan şike ayarlayıcısının açıklamalarını manşete taşıdı. Bahis firmaları tarafından Dünya Kupası eleme maçlarında da şike yapıldığını söyleyen şike ayarlayıcısı, şikeye çok ağır cezalar veren ülkesi Singapur dışında dünyanın her yerinde şike ayarladığını iddia ederken en az 15 kez Dünya Kupası eleme maçlarında şike yaptığı iddiasını ortaya attı.

KURAYA BİR HAFTA KALA
Önümüzdeki yıl Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası maçlarının kura çekilişine 7 gün kala İngiltere’de yakalanan şike ayarlayıcısının iddiaları dünyayı karıştırdı.
Singapurlu şike ayarlayıcısı, FİFA’da lisanlı bir futbol ajanıyla işbirliği içinde olduğunu, Afrika’da bir takımı tamamen kontrolu altında tuttuğunu iddia etti.
Şu ana kadar çıkan şike iddialarının buzdağının küçük bir parçası olduğu ifade edildi. Şike organize edenlerin futbolcuya ilk 10 dakikada sarı kart görmesi karşılığı 5 bin sterlin teklif ettikleri anlaşıldı. Avusturyalı 20 eski ve yeni futbolcunun şike yaptıkları iddiasıyla soruşturmaya alındıkları kaydedilirken, son yedi yılda 17 büyük maçta şike yapılmış olabileceği üzerinde duruldu. (Londra/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir\'de Ali İsmail\'in heykeli dikildi

SONRAKİ HABER

Kırmızı Kurdele’yi unutma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...