30 Kasım 2013 17:36

‘Kırmızı fularlı kız’a tahliye yok

Antalya’da Gezi Parkı protestosu sonrasında tutuklanan ve ‘kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in tutukluluğunun devamına karar verildi.

‘Kırmızı fularlı kız’a tahliye yok
Paylaş

Antalya’da Gezi Parkı eylemleri ve sonrasındaki protestolarla ilgili olarak Ayşe Deniz Karacagil ve Murat Sezgin ile Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Ekim günü gözaltına alındı ve ‘terör örgütüne üyelik’ suçlamasıyla aynı gün tutuklandı. Sorgusunda, “kırmızı fuların sosyalizmi simgelemesi” üzerine sorular yöneltildiği medyaya yansıyan Karacagil, 11 Ekim’de Antalya’dan Alanya Cezaevine nakledildi.

Karacagil'in tutukluluk incelemesi, Özgürlük Mahkemesi 1 No’lu Hakimlikte görüldü. Karacagil’in kaldığı cezaevi ile mahkeme arasında kurulan görüntülü haberleşmeyle yapılan incelemeye avukatı Hakan Evcin ve annesi Nuray Erçağan katıldı. Karacagil, “Herhangi bir terör örgütüne üye değilim. Daha önce söylediğim ifadem geçerlidir. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Avukat Evcin ise “Somut olarak neyle suçlandığı bile belli değil.” diye konuştu. 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil’le ilgili görülen ‘tutukluluk incelemesinde’ tutukluluğunun devamına karar verildi.  (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Olası\' eylemleri bile yasaklatan Erdoğan, \'söz milletin\' dedi

SONRAKİ HABER

\'Açılın ben doktorum\' demek suç oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...