30 Kasım 2013 17:23

'Olası' eylemleri bile yasaklatan Erdoğan, 'söz milletin' dedi

Muğla'ya gelecek diye Yatağan işçilerinin eylemi yasaklanan, bilbordlardaki "dershane" afişleri toplatılan Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Söz karar yetki milletindir, mühür millettedir. Bu yetkiyi kim gasp etmek isterse onun karşısında olacağız” dedi.

\'Olası\' eylemleri bile yasaklatan Erdoğan, \'söz milletin\' dedi
Paylaş

Muğla'ya gelecek diye Yatağan işçilerinin eylemi yasaklanan, bilbordlardaki "dershane" afişleri toplatılan Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Söz karar yetki milletindir, mühür millettedir. Bu yetkiyi kim gasp etmek isterse onun karşısında olacağız” dedi.

Başbakan Erdoğan, iki günlük ziyarette bulunacağı Muğla’ya saat 14.00 sıralarında geldi. Erdoğan, Milas Havalimanı’na indikten sonra toplu açılış töreni için helikopterle kent merkezine geldi. Boynuna, Muğlaspor’un atkısı asılan Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte alandakileri selamladıktan sonra protokoldeki yerini aldı. Başbakan Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da eşlik etti. Kürsüde kenteki yatırımlarla ilgili detaylı bilgiler veren Başbakan Erdoğan, “İki gün içinde açılışını yapacağımız bu eserlerin toplam tutarı 205 milyon TL. Değişik alanlarda bu açılışları Muğla’mıza kazandırmış bulunuyoruz. 11 yıl geçti, çok büyük bir aşkla, heyecanla çalıştık. 11 yıldır milletimizin emanetine sımsıkı sahip çıkıyoruz. Bakın yola çıkarken, biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik dedik. Bugün burada çok önemli bir konu üzerinde durmak istiyorum. Merhum Adnan Menderes Ege’nin, bu bölgenin evladıydı. 1950 yılında milletimizin oylarını alarak iş başına geldi. Merhum Menderes’in çok önemli bir sloganı vardı. Yeter diyordu. Yeter söz milletindir diyordu. 2002 yılında 3 Kasım seçimlerine girerken tıpkı Menderes’in sloganı gibi Yeter söz de karar da milletindir dedik. Çünkü milletin kararı üzerinde karar olamaz. Millet verecek kararı, demokraside geçerli olan milletimizin kararıdır. Milletimiz karar verdi sandıkta bizi seçti, emaneti bize yükledi. Ama istiyoruz ki, şimdi merkezde bizi seçtiniz, yerelde de bizlere bu görevi verin. Çünkü Ak belediyecilikle merkezi yönetimin bütünleşmesi demek Muğla’nın sıçrama yapması demektir. Burası buna layık, bunu bekliyor. Onun için bir hayli gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.

HİÇBİR KURUM TBMM'NİN ÜZERİNDE DEĞİL

TBMM’nin Türkiye’nin kalbi, idare merkezi olduğunu söyleyen Başbakan Endoğan, “Millet yetkisini, TBMM eliyle kullanır. Çünkü siz her zaman bizimle birlikte değilsiniz ama yetkiyi vekillere verdiniz. Hiç kimse, hiçbir kurum, fani olan hiçbir güç, TBMM’nin üzerinde değildir. Siz sandığa gidersiniz, vekilinizi seçersiniz, o sizin adınıza mecliste karar verir. Hoşnutsanız dört yıl sonra sandık önünüze gelir yine seçersiniz, değilseniz, güle güle” ifadesini kullandı.

HESABINI FİTİL FİTİL VERECEKLER

Konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, “Burası otokratik rejimle idare edilen değil demokrasiyle idare edilen bir ülke. Söz, karar sizin mühür sizdedir. Türkiye’de zaman zaman bu yetkinizi elinizden almak istediler. İhtilal, devrimler oldu. Her ihtilalde ülke 10 yıl geriye gitti. Sizin kararınızı yok saydılar, öyle adımlar attılar ki, size istedikleri gibi mühür bastırdılar, millete bunu yaptılar. Ben sizin seçtiklerinizi, düzmece oyunlarla düzmece yargılayanları unutmuyorum. Ben Menderes’i unutmuyorum. Fatin Rüştü Zorlu’yu, Hasan Polatkan’ı unutmuyorum. Onları idam edenleri, mahkum edenleri hatırlayan var mı. Silinip gittiler. Ama onlar ölüm ötesinde bunun hesabını fitil fitil verecekler. Zalimler, bunların hesabını vereceklerdir. Adalet, mülkün esasıdır, zulmün değil. Sizin kararınızı beğenmedikleri için meclis üzerinde güçler oluşturdular. Biz bu kadar hizmet üretirken, milli iradeyi de muhafaza ediyoruz. Bizi kapatmak istediler yahu. 330’nun üzerinde vekille iktidarız. Bizi kapatmak için yollar aradılar. Ve sonunda başaramadılar. Milletimizin hayır dualarıyla, aklı selim sahibi olan yargı mensuplarıyla evet AK Parti iktidarı yoluna devam etti” dedi.

ADINI AĞZIMA ALMAK TALTİF OLUR

Başbakan Erdoğan, CHP milletvekili Kamer Genç’in, eşi Emine Erdoğan’la ilgili müdahalesine de değinerek, şöyle devam etti: “Kadına şiddete son diyenler, el uzatılamaz diyenler. Kadına bu noktada söz laf edilemez diyenler eğer bizim parlamentonun içinde kalıyorsa, partisi onları muhafaza ediyorsa o CHP’ye hesap sormanız lazım. Lafla kadına siyasi hak verilmez, lafla kadına koruma olmaz. Bunlar hakkın teslimidir. Ben konuşamıyorum eşim olduğu için, ama ben görüyorum ki milletim, kadınlarımız konuşuyor. Biz yeri gelecek meydanlarda konuşacağız. Ama adını ağzıma almak ona taltif olur. Dolayısıyla onun gereğini benim milletim yapar. Dört ay sonra o zihniyete Muğla en büyük dersi vermelidir. Muğla bu noktada çok önemli bir dersi CHP zihniyetine vermelidir. Bunların hizmet diye bir derdi yok, tek derdi fitne fesat. İşte Muğla’da yerel hizmette ne görüyorsunuz. İmar, alt, üst yapıda ne görüyorsunuz? Ben belediyecilikten geldim. Benden sonra da hep bizim arkadaşlarımız 20 yıldır orayı biz yönetiyoruz. Niye, İstanbullu hizmeti görüyor. Ondan durmak yok yola devam diyor. Muğla’da yapılacak iş çok. Bu hükümetin istikametini çeteler değil, millet, meclis çizer. Bu ülkenin rotasını sermaye sahipleri değil, belli medya kuruluşları değil, sadece siz çizeceksiniz. İçeride dışarıda belli güç odakları değil, sadece ve sadece aziz milletim yol haritasını çizer.

'MECLİS YETKİSİNİN GASP EDİLDİĞİ GÜNLER GERİDE KALDI'

11 yıldır mücadele ediyoruz. Yetkiyi milletten alıp başkasına vermek isteyenlerle mücadele ediyoruz. Burada Muğla’da demokrasinin doğduğu bu topraklarda bir kez daha ifade ediyorum. Türkiye’nin sahibi millettir. Devletin sahibi millettir. Cumhuriyetin sahibi, bayrağımızın, İstiklal Marşımızın sahibi millettir. Söz karar yetki milletindir, mühür millettedir. Bu yetkiyi kim gasp etmek isterse onun karşısında olacağız. Milli iradeye karşı her saldırıya göğsümüzü siper edeceğiz. Her meselenin çözüm yeri meclistir. Meclis dışında arayışı olanlar çok büyük bir yanılgının içindedirler. Meclis dışında yol arayanlar çok ciddi hatanın içindedir. İktidar partisi milli irade ne kadar hassassa ise muhalefet de o kadar hassas olmak zorundadır. Biz hiçbir meselenin meclis dışında ele alınmasına müsaade etmeyiz. Siyasetin kurumunun yıpratılmasına izin vermeyiz. Bunun dışında yol arayanlar beyhude yol ararlar. Meclis yetkisinin gasp edildiği günler artık geride kalmıştır. Hiç kimse milli iradeye dil el uzatamaz. Siz arkamızda olun yeter. Siz bizi desteklediğiniz sürece biz de canımızı ortaya koyacak. Göğsümüzü siper edecek sizin iradenizi en güçlü şekilde muhafaza edeceğiz.”

'YILLARCA BİR GRUP AZINLIK PARASIYLA ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTEDİ'

Türkiye’de sesi çok çıkanın, tencere tava çalanın, çok parası olanın değil, sadece milletin dediğinin olacağını iddia eden Başbakan Erdoğan, “Millet ne derse o olur. Azınlığın değil, 76 milyonun dediği olur. Çoğunluğun azınlığa tahakkümüne hayır. Ancak demokrasilerde azınlığın çoğunluğuna tahakkümÜ asla mümkün değil. Çoğunluk idare eder. Ama yıllarca bir grup azınlık parası puluyla makamıyla ülkeyi yönetmek istediler. Sermaye, hükümetler getirdi götürdü. Biz gelene kadar 16 ayda bir hükümet değişti. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Yani 1946’dan bizim iktidarımıza kadar 16 ayda bir hükümet değişti. Şimdi rayına oturdu. Şimdi ilan edildiği zaman da seçimler oluyor. Ama Türkiye yükselmeye başladı. Dünya bize ne diyor? 'Sessiz devrim gerçekleşti' diyor” dedi.

'BEN DERTLİ BABAYIM'

Başbakan Erdoğan, “Biz hiç kimsenin diğerine baskı yapmasına izin vermeyiz. Kimsenin başkasına boyun eğdirmesine müsade etmeyiz. Birbirinin yaşam tarzına karışmasına müdahale eder, müsamaha göstermeyiz. Herkes istediği gibi giyinir, yaşar. Üniversitelerimize kızlarımızı başörtülü diye sokmadılar. Ne oldu şimdi gidiyorlar ne oldu Türkiye bölündü mü parçalandı mı. Kamuda çalışamaz dediler, Türkiye parçalandı mı, yıkıldık mı, bittik mi. Huzur geldi be. Şimdi el ele çalışmalarına devam ediyor. Hiç olmazsa aldığı ilmin gereğini yapıyor, Rahatlama bu. Bir katsayı belası çıkardılar Yavrularımız üniversiteye gidemezdi. Ben dertli babayım. Benim de dört çocuğum, dördü de hem katsayı engeline takıldılar, hem de başörtüsü engeline takıldılar. Kızlarım burada üniversite okuyamadı yurt dışında okudular. Dünyanın en önde gelen üniversitede okuma imkanı buldular. Herkes burada başörtülüsüyle açığıyla. Sizler benim kardeşlerimsiniz. Bize düşen hepinize, ayrım yapmaksızın hizmet etmektir. Meclis ve siyaset dışı çözüm arayanlara hep birlikte karşı duracağız” diye konuştu.

TOPLU AÇILIŞI YAPTI

Seçim çalışmaları için tekrar Muğla’ya geleceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, 167.5 milyon TL’lik 79 projenin toplu açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, açılışın ardından Muğla Valisi Hakan Mustafa Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Yatağan işçileri Başbakan'ın içinde olmadığı konvoya bile yaklaştırılmadı

ÖNCEKİ HABER

Urfa\'da taşeron işçiler miting yaptı

SONRAKİ HABER

‘Kırmızı fularlı kız’a tahliye yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...