30 Kasım 2013 17:07

Urfa'da taşeron işçiler miting yaptı

Urfa'da bir araya gelen yüzlerce taşeron işçisi düzenledikleri mitingle "taşerona hayır" dedi. İşçiler, "Modern kölelik son bulsun, taşeron işçiye güneş doğsun" yazılı pankart taşıdılar.

Urfa\'da taşeron işçiler miting yaptı
Paylaş

Urfa'da bulunan Kamu Şirketi Personelleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİP) üyesi yüzlerce taşeron işçi, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde "Taşerona hayır" mitingi düzenledi. "Özlük haklarımızı istiyoruz", "Modern kölelik son bulsun, taşeron işçiye güneş doğsun" pankartlarını taşıyan işçiler, Ahmet Kaya'nın "Siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz" şarkısını dinleyerek, Kaya'ya eşlik etti. "Greve gerek yok zaten açız", "Babam ve arkadaşlarına ne zaman kadro vereceksiniz", "Seçim yaklaştı ha…!", "Bizim de adayımız var", "Olmuyor usta", "Yaşasın taşeron kardeşliği" ve "800 lira, 3 çocuk. Bu hesabı kim yaptı" dövizlerini açan işçiler, "Kadro hakkımız söke söke alırız" ve "Vur vur inlesin Başbakan dinlesin" sloganlarını attı. İşçiler, miting sonuna kadar KAŞİP flamalarını sallayarak, hükümeti yuhaladı.

'800 TL İLE 3 ÇOCUĞA BAKILIR MI?'

Miting programı, taşeron işçi Mehmet Emin Kapan'ın Nazım Hikmet'in "İşçi sınıfına selam" şiirini okuması ile başladı. Daha sonra konuşan KAŞİP Genel Başkanı Hakan Aydın ise, devletin tüm işlerini taşeron işçilere yaptırdığını, ancak özlük haklarının bulunmadığını belirtti. Sendikal hak, örgütlenme özgürlükleri, izin haklarının bulunmadığını söyleyen Aydın, "Şimdi de kıdem tazminatlarımız fonda biriktirilmek isteniyor. Üst işveren yani kurumun bizlere karşı sorumluluğu ortadan kaldırılıyor. Hukukumuz sadece alt işverene yani şirkete bağlanıyor. Oysa bizler kadro bekliyoruz. Yaptığımız kamu işine karşılık, kadrolu kamu çalışanı olmak istiyoruz" diye konuştu. Parlamentodaki muhalefet partileri de eleştiren Aydın, "Zayıf muhalefetleri iktidarı güçlendiriyor. 3 çocuk diyor, ancak 800 TL ile nasıl bakacağımızı söylemiyor. Muhalefet partilerinin içinde taşerona sendikal hak tanıyan tek parti BDP'dir. MHP ve CHP bizleri seçim malzemesi yapıyor" dedi. (Urfa/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yeşiller ve Sol Gelecek, Birinci Konferansı\'nı topladı

SONRAKİ HABER

\'Olası\' eylemleri bile yasaklatan Erdoğan, \'söz milletin\' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...